CVIČITELÉ POBYTU V PŘÍRODĚ II. TŘÍDY

POZOR, ZMĚNA! přesunutí termínu zahájení školení


Datum konání: 5.-8.6.2014
Typ akce :Školení
Přihlášky do:20.01.2014
Určena procvičitelé,
Kraj:Olomoucký kraj
Kontaktní osoba:Jan Nemrava, , 776361143,
Město:Radíkov ( u Olomouce)
pořadatel akce:ústřední škola ČOS

Sekretariát: Hana ŠTURCOVÁ e-mail: hsturcova@sokol.eu
tel/fax: 257 007 259

Ředitel: Mgr. Martin CHLUMSKÝ, DiS. mchlumsky@sokol.eu 257 007 227

Metodik: Dana ABSOLONOVÁ, DiS. dabsolonova@sokol.eu 257 007 261

https://www.facebook.com/skolaCOS



Ústřední škola ČOS ve spolupráci se Vzdělávacím střediskem Sokolské župy Olomoucké-Smrčkovy a komisí pobytu v přírodě N OV pořádá školení

 

Cvičitelé pobytu v přírodě

II. třídy

 

Číslo akce:                9-14

 

POZOR! ZMĚNA – POSUNUTÍ TERMÍNU ZAHÁJENÍ ŠKOLENÍ!

 

Termíny, místo:        5. – 8. 6. 2014            Radíkov (okolí Olomouce)

                                   25. – 28. 9. 2014        České Vrbné (okolí Českých Budějovic)

                                   Únor 2015                  4 denní zimní konzultace na horách

Zkoušky:                   březen 2015              Praha

 

Školení bude organizováno ve 3 prodloužených víkendových konzultacích + zkoušky. Začátky konzultací v odpoledních hodinách, konce v neděli odpoledne

 

Poplatek:       člen ČOS 4 000,- Kč / nečlen 7 500,- Kč

 

Úhradu lze provést v hotovosti u prezence nebo složenkou či převodním příkazem na účet ČOS, Komerční banka, pobočka Praha 1, č. ú. 000027-7699580257/0100, konstantní symbol 0379, variabilní symbol 1400914. Platbu na účet proveďte nejpozději do 28. 5. 2014. Doklad o zaplacení v tomto případě přivezte s sebou.

 

Zaplatíte převodem či složenkou (přihlášeným bude upřesněno). Cena zahrnuje náklady na akci, lektory, techniku, materiál, prostory, základní ubytování. Nezahrnuje stravu a dopravu na místa konzultací, půjčovné, některé doplňkové výzbroje a výstroje (např vodácký neopren).

 

Školení je určeno pro:

Cvičitele pobytu v přírodě III. třídy a cvičitele všestrannosti II. třídy, kteří mají zájem si prohloubit znalosti a dovednosti z oblasti pobytu v přírodě.

Tyto kompetence můžou využít např. jako župní vedoucí PP, organizátoři závodů ZZZ, organizátoři táborů či jiných akcí PP. Na základě této kvalifikace je možné i získat živnostenské oprávnění na vykonávání povolání Instruktor pobytu v přírodě (akreditovaný rekvalifikační program MŠMT).

 

Obsah, program:     

Školení navazuje a prohlubuje obsah školení PP III. třídy. Školení bude zaměřeno, kromě  rozšíření poznatků teoretických a legislativních, zejména na praktické dovednosti - sporty a aktivity v přírodě. Např. na sjezdové a běžecké lyžování, sněžnice a hry a aktivity na sněhu, lanové aktivity, základy horolezectví, cyklistiku, orientační běh, geocaching, práci s hrou, vodní turistiku a vodní sporty, In-line bruslení a další.

 

Během školení se:

  • důkladně seznámíte s širokou škálou sportů a aktivit v přírodě vhodných pro různá prostředí, roční období i různé věkové kategorie.
  • zorientujete v potřebném vybavení, výstroji a výzbroji ke všem těmto sportovním aktivitám, dokážete zhodnotit jeho vhodné použití.
  • naučíte stavět nízké lanové aktivity a bezpečně na nich vést program, bezpečně ovládat plavidla rekreační vodní turistiky a zajišťovat vodácké akce. Seznámíte se s metodikou výuky běžeckého lyžování.
  • naučíte připravit, organizovat, zajistit vést a řídit různé typy akcí pobytu v přírodě.
  • naučíte řešit nenadálé události při pobytu přírodě a poskytovat první pomoc.

 

Požadavky úspěšného absolvování:

  • Aktivní účast na všech konzultacích
  • Závěrečná písemná práce - písemné zpracování realizace vašeho projektu
  • Závěrečná zkouška – písemný test, ústní ověření znalostí, obhajoba písemné práce

 

Podmínky účasti, přihlášení

Školení je určeno cvičitelům, kteří absolvovali školení PP III. tř. nebo všestrannosti II. tř. Případně je ve výjimečných případech po individuální domluvě s vedoucím akce toto dodatečně doplnit.

Svou účast si zajistěte přihlášením se nejpozději do 5. 5. 2014 na adresu janemrava@seznam.cz . Poté po telefonické domluvě na tel. 776 361 143.

Prosíme zájemce, aby se nezávazně ozvali co nejdříve, usnadníte tím náročnou organizaci. V případě malého počtu zájemců se po konzultaci s přihlášenými pokusíme najít uskutečnitelnou alternativu, aby školení mohlo proběhnout.

 

 

S sebou: bude upřesněno na jednotlivé konzultace, předpokládá se vlastní obvyklá sportovní výbava (běžky, kolo, in-line atd.), adekvátní oblečení dle konzultací.

 

 

 

 

 

Mgr. Jan Nemrava                                                                                     Mgr. Martin Chlumský, DiS.

   garant školení                                                                                                  ředitel ÚŠ ČOS

 

 



vloženo dne: 19.12.2013 poslední změna: 22.01.2014 Jan Nemrava, Olomouc

Přílohy:

pozvánka word s přihláškou
1387411716_1.doc

(velikost 162816 bajtů)
zobrazeno: 11692 x