Svalové napětí a jeho regulace dotykem

KAPACITA NAPLNĚNA, PŘIHLAŠOVÁNÍ UKONČENO


Datum konání: 21.3.2015
Typ akce :Doškolovací seminář
Určena proveřejnost, členové, cvičitelé, trenéři,
Kategorie:rodiče a děti, předškolní děti, mladší žáci, mladší žákyně, starší žáci, starší žákyně, dorostenci, dorostenky, muži, ženy, muži senioři, ženy seniorky,
Kontaktní osoba:Milan Hybner, , tel.: 257 007 228
Město:Praha
pořadatel akce:ústřední škola ČOS

Sekretariát: Hana ŠTURCOVÁ e-mail: hsturcova@sokol.eu
tel/fax: 257 007 259

Ředitel: Mgr. Martin CHLUMSKÝ, DiS. mchlumsky@sokol.eu 257 007 227

Metodik: Dana ABSOLONOVÁ, DiS. dabsolonova@sokol.eu 257 007 261

https://www.facebook.com/skolaCOS



KAPACITA NAPLNĚNA, PŘIHLAŠOVÁNÍ UKONČENO

Zanechte nám kontakt!

 

Říká se, že dotyk léčí. Ať už jde o kojence v náručí, o sportovce pod rukama maséra nebo o seniora v péči fyzioterapeuta, lidský dotek má na nás vliv. Jaký a proč, tomu se věnuje tento seminář.

Po absolvování semináře:

  • budete znát řídící mechanismy svalového napětí
  • budete umět využít dotyk pro ovlivnění svalového napětí
  • budete schopni korigovat cvičence při cvičení pomocí dotyku správným způsobem na správném místě
 

Napětí měkkých tkání zejména svalové tkáně je jedním z hlavních faktorů ovlivňujících pohyb i lidskou psychiku. Pro fyziologický pohyb je důležitá regulace svalového napětí podle potřeb v dané situaci. Dnešní populace vykazuje na jedné straně nárůst konstantního napětí z důvodu pracovního prostředí, nošení břemen…, na straně druhé známky nedostatečného napětí spojeného z hypermobilitou. Nedostatek či nadbytek napětí měkkých tkání vede k rozvoji dysbalancí spojených s mechanickým a metabolickým přetížením konkrétních tělesných segmentů, kde se po určité době objevuje bolest. Napětí je ovlivňováno vnitřním prostředím, které je vázáno zejména na vrozené faktory a zevním prostředím, které je vázáno na současné populační trendy (pracovní prostředí, oblečení…). Nejvýznamnějším faktorem dnešní doby ovlivňujícím napětí je stres. Jedním z nejpoužívanějších prostředků k ovlivnění napětí je dotyk. Seminář je zaměřen na vysvětlení mechanismů řídících a ovlivňujících svalové napětí - zejména dotyk. Vysvětluje pestrou škálu dotykového působení a jeho využití pro ovlivnění svalového napětí. Seminář je určen pro širokou veřejnost.

 

Lektorem je Radim Michalec. Usměvavý, inspirující a odborně vzdělaný lektor, který má zkušenosti jak z oblasti fyzioterapie, tak sportu. Nadhled nad komplexními tématy lidského těla, zdraví a pohybu s ním získáte prostřednictvím praktických ukázek a diskusí. Na rozdíl od „alchymistických“ vysvětlení principů funkcí lidského těla v případech různých guru, jsou jeho rady postaveny na teorii i praxi.



vloženo dne: 22.01.2015 poslední změna: 22.01.2015 Milan Hybner, Ústřední škola ČOS

zobrazeno: 4267 x