Horolezení I a III.

volná kapacita, stále možné přihlášení


Datum konání: 4.-6.9.2015 18 - 15:30
Typ akce :Doškolovací seminář
Přihlášky do:23.08.2015
Určena proveřejnost, členové, cvičitelé, trenéři,
Kategorie:mladší žáci, mladší žákyně, starší žáci, starší žákyně, dorostenci, dorostenky, muži, ženy, muži senioři, ženy seniorky,
Župa:Olomoucká - Smrčkova
Kraj:Moravskoslezský kraj
Kontaktní osoba:Mgr. Jan Nemrava, tel.776361143, em:
Město:Kopřivnice, Štramberk
pořadatel akce:župa


POZVÁNKA  NA  DOŠKOLOVACÍ  SEMINÁŘ

Horolezení I a III.

(číslo akce 910/15)

Termín  :        4. – 6. 9. 2015

Místo:                         Kopřivnice, Štramberk

zahájení: v pátek v podvečer cca 18 h. či dle možností dojezdu přihlášených, v pátečním programu lezecké základy, opakování, posezení u ohně.

 

výcvikový lezecký program: od soboty 9.00 do neděle  –  cca 15:30

Lektorují: Peťa Andrla, Jan Nemrava

Seminář je určen zejména pro:

Víkendový seminář, který se bude věnovat jak lezeckým začátečníkům tak zkušenějším lezům. Program bude pro začátečníky a zkušené odlišný, na skalách budeme ale společně.

Program:      

Program bude začátečníky učit jak správně pracovat s horolezeckým materiálem, navazovat se, slaňovat, jistit, lézt. Pro pokročilejší nabídne možnost zlepšování techniky lezení, získávání jistoty při lezení jako prvolezec, přípravu bezpečných horních jistících bodů v různých situacích a třeba také nácvik záchrany na skále. V neposlední řadě také jde o to poznat nové zajímavé lezecké lokality. V případě nepřízně počasí operativní úpravy, lezecká stěna v Kopřivnici atd…..

S sebou:

Adekvátní oblečení vhodné na lezení, i pobyt v přírodě, na táboření. Věci osobní hygieny, věci na nocování,(spacák, karimatku) jídlo. Hudební nástroje vítány. Pokud máte, vlastní horolezecký materiál (prosím uveďte v přihlášce). Pro ostatní vše zajistím.

Ubytování, strava:

Tentokrát svůj „základní tábor“ rozbalíme ve skautském středisku VANAIVAN v Kopřivnici. (www.vanaivan.cz) Budeme mít k dispozici podsadové stany, (či vaše vlastní) posezení u ohniště, pro případ špatného počasí klubovnu v budově, k dispozici voda, wc, sociální zařízení areálu.

Strava vlastní, předpokládám, že jednou denně můžeme jít na jídlo do nějaké restaurace, večer opékání na ohni. K dispozici rychlovarná konvice, káva, čaj….

Výstup:

Výstupem nebude horolezecká licence, pouze vaše nové zkušenosti, dovednosti a zážitky. Zájemcům o licenci Instruktora toto lze zprostředkovat, seminář můžete brát jako průpravu. Účastníci obdrží osvědčení o doškolení v rozsahu 18 h.

Účastnický poplatek 800 Kč pro členy ČOS, 1 200 Kč pro nečleny (cena 650 Kč pro ty co mají svou kompletní lezeckou výbavu (lezačky, úvazek, karabiny, jistítko, přilbu, do dvojice lano a expresky) zaplatíte na místě. Svou účast si zajistěte přihlášením se nejpozději do 23. 8. 2015. Prosím aspoň nezávazně projevte zájem o akci co nejdříve, usnadníte tím náročnou organizaci. Akce kapacitně omezena!!!

Při malém počtu zájemců či v případě výrazně špatných předpovědí počasí nutné změny programu tak, aby byl realizovatelný, smysluplný a bezpečný. S přihlášenými budu dál komunikovat. Prosím aspoň předběžné, nezávazné přihlášení proveďte co nejdřív, usnadníte tím organizaci, zajištění materiálu.

Akce je pořádaná za finanční podpory odboru všestrannosti České obce sokolské



vloženo dne: 05.06.2015 poslední změna: 24.08.2015 Jan Nemrava, Olomouc

Přílohy:

pozvánka word s přihláškou
1433493628_1.doc

(velikost 114688 bajtů)
zobrazeno: 5195 x