Předškolní děti

Jednota:T.J. Sokol Ostroměř
typ oddílu:všestrannost
věková kategorie:rodiče a děti, předškolní děti,
vedoucí: Lada Vávrová, 605974630,
Internet:http://www.sokolostromer.cz
Rozvrh cvičení:úterý: 16.00-17.00


Naše jednota se zapojila ve spolupráci s odborem všestrannosti České obce sokolské do projektu "SVĚT NEKONČÍ ZA VRÁTKY, CVIČÍME SE ZVÍŘÁTKY". Jedná se o celoroční projekt pro předškolní děti, kdy pomocí pohybových dovedností a rozvíjení poznání děti objevují svět.

Projekt je inspirován především obsahem naší pravidelné činnosti v tělocvičných jednotách, jeho záměrem je prezentovat pohyb jako každodenní přirozenou potřebu dětí a zdravé řešení volnočasových aktivit. Projekt si klade za cíl vzbudit v dětech zájem o aktivní sportování, vede je k týmové spolupráci a přináší radost z plnění úkolů jak individuálních, tak skupinových.

V rámci projektu není naším záměrem, aby děti vzájemně soupeřily, nechceme vytvářet stresující situace pro méně zdatné děti. Naopak se zaměřujeme na respektování a rozvoj individuálních předpokladů, které jsou ve svém důsledku přínosem pro celou skupinu. Rádi bychom, aby plnění jednotlivých úkolů přinášelo dětem potěšení a radost z pohybu, naučilo je překonávat překážky a rozvíjelo jejich samostatnost při dalším zdokonalování pohybových dovedností.

Google Maps Mapy.Cz OpenStreetMap
Vyberte vrstvu: