Upozornění

Nacházíte se momentálně v archivu stránek serveru www.sokol.cz. Uvedené informace byly platné pouze v době svého vzniku. Autoři nenesou žádnou odpovědnost za aktuálnost údajů.

13.06.2006
Blížíme se do finále !

Dopis od autorky skladby Výlet s AE

Informace se týká skladby:VÝLET S AEROBIKEM
Druh informace:Hlavní slet
Informace je pro:cvičitelé, cvičenci, vedoucí nácviků skladby,
Kontaktní osoba:Jana Beránková
Informace vložil:Vladislav Voráč, TJ Sokol Praha Libeň, vorac@sokol.info
Vážení a milí cvičitelé a cvičenci skladby „Výlet s aerobikem“,
slet se blíží neuvěřitelnou rychlostí, a to, co pro nás bylo před rokem téměř nepředstavitelné, nyní dostává stále jasnější tvary a sen se stává skutečností.
 
Velmi jasně si vzpomínám na náš první ústřední nácvičný sraz, kde jsem se postavila před skupinu, tvořenou  jednotlivými zástupci žup, s cílem seznámit je s choreografií. V duchu jsem si přála, abych na ně přenesla nejen pouhé „cviky či cvičení“, ale mnohem důležitější myšlenku celé skladby, kterou byla zejména pohoda, radost, nadsázka, dobrá nálada, přátelství, povzbuzení, vzájemná spolupráce, hravost, energie a vstřícnost mezi muži a ženami.
 
V jednom z dopisů jsem Vám obrazně předala skladbu jako malou holčičku s přáním, že se navrátí zpět jako dospělá, krásná a sebevědomá žena.
 
Měla jsem tu možnost vidět několik krajských nácvičných srazů po celé České republice, na některé plánované srazy jsem se dostavit nemohla kvůli objektivním okolnostem nebo kvůli svému zdravotnímu stavu. Ráda bych se touto cestou omluvila těm, kteří na mne čekali a já nepřijela. Na jiných srazech jste mohli přivítat mé pomocníky Janu Sklenářovou, Julii Schořovou, Vláďu Voráče a spoluautora Martina Chlumského, kteří mě průběžně informovali o tom, jak se Vám daří. Občas jste slyšeli z našich úst kritiku, ale věřím, že byla konstruktivně zužitkována, a že přispěla pro dobro věci a pomohla dopilovat a doladit nepřesnosti či nejasnosti v předvedení.
 
Nyní má již většina z Vás za sebou župní, oblastní či krajské slety a už jste mohli zažít první reakce diváků, kteří Vás odměnili bouřlivým potleskem a obdivem. Jsem moc ráda, že je skladba divácky úspěšná a to díky Vám. Objektivně mohu říct, že jsem mezi Vámi viděla právě tu výše zmiňovanou pohodu, dobrou náladu a legraci J. To je pro mě důkaz toho, že cvičitelé odvádějí velmi dobrou práci a touto cestou bych jim chtěla poděkovat za jejich energii, čas, nasazení a zapálení.
 
Cvičencům bych chtěla poděkovat za to, že si vybrali právě tuto skladbu a rozhodli se s námi nasednout do stejné lodě (J i s Láďou) a vzít za společná vesla. Věřím, že se nám společným úsilím a pílí podaří úspěšně dojet do cíle.
 
Tímto dopisem bych Vás chtěla všechny povzbudit do finiše. Když je cíl ještě v nedohlednu, tak běh na dlouhou trať je vždy nejtěžší. Nyní jsme v té fázi, kdy se pomyslná cílová páska začíná odhalovat. Moc Vás prosím, vydržte v té nastartované píli, propracovávejte skladbu do těch největších detailů, procvičujte, pilujte, abyste si to cílové předvedení mohli užít na plné obrátky s tím nejpříjemnější pocitem z dobře vykonané práce.
 
Právě v tuto chvíli se dolaďují detaily týkající se nástupů na stadion (tímto děkuji naší metodičce Janě Sklenářové). Zanedlouho budou cvičitele seznámeni s dílčími detaily.
 
 
Těším se na Vás všechny a věřím, že budete excelentní!!!!!!!
Děkuji Vám!
 
Mgr. Jana Beránková – autorka skladby