MOVE WEEK

Celoevropská kampaň zaměřená na propagaci sportu a tělěsných aktivit


Datum konání: 21.-27.9.2015
Typ akce :Jiná
Přihlášky do:30.04.2015
Určena proveřejnost, členové, cvičitelé, trenéři,
Kategorie:rodiče a děti, předškolní děti, mladší žáci, mladší žákyně, starší žáci, starší žákyně, dorostenci, dorostenky, muži, ženy, muži senioři, ženy seniorky,
Kontaktní osoba:Věra Hrušová, , 257 007 351
Město:Všechny jednoty a župy ČOS
pořadatel akce:náčelnictvo ČOS

Kancelář Odboru všestrannosti ČOS:

Újezd 450/40, Praha 1 - Malá Strana, 11801

telefon, záznamník, fax: 257 314 176

e-mail: odbor.vsestrannosti@sokol.eu



MOVE WEEK 2015, 21. 9. – 27. 9.

Vážené sestry a bratři,

rok utekl jako voda a po loňském úspěšném ročníku Move Weeku (Týdne v pohybu) nadešel čas začít s plánováním Move Weeku letošního.

Na začátku chceme poděkovat za výbornou spolupráci na Move Weeku 2014 a podělit se s Vámi o několik zajímavých informací a čísel.

Jak již víte, Move Week je jednou ze stěžejních akcí celoevropské kampaně zaměřené na propagaci sportu a tělesných aktivit „NowWeMove“, pořádané Mezinárodní asociací pro sport a kulturu (ISCA). Loňský ročník byl z evropského hlediska již třetím ročníkem, zapojilo se do něj více než 1 000 000 účastníků z 38 zemí, uskutečnilo se 5 601 akcí ve spolupráci s 2 350 Move Agenty (organizátory jednotlivých akcí).

V České republice v rámci ČOS proběhlo 38 akcí ve 27 městech, zapojilo se 5 670 účastníků.

            Počátkem března letošního roku se v bulharské Sofii uskutečnila informační schůzka k Move Weeku 2015 určená národním koordinátorům z jednotlivých zemí, proběhlo zde několik workshopů a byly poskytnuty informace týkající se letošního ročníku.

Aktualizované propagační materiály a webové stránky by měly být k dispozici do konce května. Prozatím budeme vycházet z materiálů pro loňský rok.

Stejně jako loni jsou koordinací Move Weeku v rámci České republiky pověřeni ČOS a ČASPV.

Letošní ročník Move Weeku se uskuteční od 21. 9. do 27. 9. 2015, v rámci ČOS proběhne jako součást celorepublikového projektu SokolGym 2015.

Pro zadání akce bude opět k dispozici registrační formulář, který vyplněný odešlete na OV ČOS a my Vás zaregistrujeme do oficiálního systému asociace ISCA. Preferujeme tento systém zadávání, abychom měli s předstihem přehled o množství a termínech jednotlivých akcí, což nám pomůže lépe naplánovat zejména materiální podporu (bannery, trička, náramky) a Vám umožní následně požádat o finanční podporu z grantu ČOS.

Vyplnění a zaslání registračního formuláře na OV ČOS je podmínkou pro získání materiální podpory a pro možnost zažádat o finanční podporu z grantu ČOS.

Formulář je poslán v příloze tohoto emailu a dále bude k dispozici ke stažení na www.sokol.eu.

Vyplněné registrační formuláře posílejte do 30. 4. 2015 na e-mailovou adresu OV ČOS: odbor.vsestrannosti@sokol.eu.                                                                                                         

               

Informace

  • Organizátorem akce (Move agentem) může být soukromá osoba, organizace, tělocvičná jednota či župa.
  • Do Move Weeku můžete zařadit již existující tradiční akci či vymyslet a uskutečnit akci zcela novou. Podstatou všech akcí Move Weeku je propagace pohybových aktivit a jejich otevřenost pro širokou veřejnost.
  • Počet účastníků ani věkové rozmezí nejsou nijak omezeny. Mohou to být dny otevřených dveří v sokolovně, malé komunitní akce, volně přístupné cvičení v parku, organizovaná procházka, krátký běh, dětské odpoledne, Sokolení, otevřený seminář, workshop, taneční festival apod.
  • K propagaci Move Weeku bude i letos vytvořen krátký Flash mob, tentokrát na zremixovanou verzi Ódy na radost. Pracovní verze Flash mobu byla představena na schůzce v Sofii, finální verze zatím není hotová, o jejím vzniku Vás budeme informovat. Místo předvedení zatím není přesně určeno, předběžné datum je 13. 9. 2015. Ukázku loňského Flash mobu najdete na http://www.moveweek.eu/flashmob.
  • Aktualizované propagační materiály budou k dispozici na nových webových stránkách, o jejich spuštění Vás budeme informovat.
  • Bude možnost požádat o finanční podporu z grantu ČOS, o detailech Vás budeme informovat.

Kontakt pro další informace a dotazy:

Věra Hrušová, e-mail:vhrusova@sokol.euTelefon: 257 007 351                             

Těšíme se na spolupráci.

Nazdar!

 

Lenka Kocmichová v.r.                                                           Petr Svoboda v.r.

náčelnice ČOS                                                                        náčelník ČOS



vloženo dne: 29.03.2015 poslední změna: 29.03.2015 Petr Mikysek, Mělník

Přílohy:

Základní informace
1427656193_1.doc

(velikost 116736 bajtů)
Registrační formulář
1427656193_2.xls

(velikost 40448 bajtů)
zobrazeno: 4488 x