8:59 Veselí nad Moravou 9:10 9:15 Vnorovy Dále pěšky 2,6 km, po dohodě mohou řidiči aut za drobnou úplatu vyzvednout posádky na vlakovém nádraží. Kolo: po cyklostezce podél Moravy na Veselí nad Moravou, pak podél řeky po levém břehu, ve Vnorovech přejet most na pravý břeh Příjezd do Rohatce: bývá obvykle kolem třetí hodiny, záleží na tom, jak moc si budeme plavbu užívat, dříve nejspíš ne. Odjezd: vlakem z Rohatce po doplutí Z místa přistání na nádraží v Rohatci zbývá cca 1,5 km cesty. Rohatec je na hlavní vlakové trati Břeclav -- Olomouc, takže spojení věřím najdete bez problémů. Lze počítat, že kolem čtvrté hodiny můžete odjíždět z Rohatce. Odjezd ostatních účastníků funguje tak, že pro lodě si dojedou lidé z půjčovny, kteří odvezou řidiče a cyklisty. Řidiči se pak svými auty vrátí pro zbytek posádky. Skupina B buď vlakem do Bzence-přívozu, nebo řidiče svezeme přes Strážnici do Bzence. Po dohodě lze také zajistit nocování v tělocvičně, sice ve značně spartánských podmínkách, ale sprchy i žíněnku pod spacák vám nabídneme. ;) Fotogalerie z loňska Přihlášky Prosím o doručení přihlášek nejpozději do 17. 4. 2011, později přihlášeným už nemůžeme garantovat možnost dorezervace, i když se samozřejmě budeme snažit. Budu ale rád, když dáte vědět i dříve, abych měl hrubý odhad počtu účastníků. Prosba na závěr Bude nás docela hodně, nebudeme se všichni znát. Buďme, prosím, tolerantní, když něco nepůjde úplně dobře. Těšíme se nashledanou, Martin a kamarádi PS: Co dělat když...? ... se se mnou loď převrátí? Nebojte, hodíme vám lano, přitáhneme vás. Snažte se plavat na zádech, nohy po proudu. Snažte se, abyste se nedostali mezi loď a překážku, pokud jste čelem po proudu, loď byste měli vidět před sebou. Nepřevracejte loď ve vodě!!!! Na to bude čas u břehu, kam ji dotáhneme, ve vodě hrozí zalití a potopení vody. ... ještě něco nevím? Napište mailem na: martinsimunek (zavinac) inmail [tecka] cz " />

1. máj na vodě


Datum konání: 1.5.2011 10:00 - 15:00
Typ akce :Výlet,sraz v přírodě
Přihlášky do:17.04.2011
Určena proveřejnost, členové, cvičitelé,
Kategorie:rodiče a děti, předškolní děti, mladší žáci, mladší žákyně, starší žáci, starší žákyně, dorostenci, dorostenky, muži, ženy, muži senioři, ženy seniorky,
Pořadatel / místo konání:Uherské Hradiště
Župa:Komenského
Kraj:Zlínský kraj
Kontaktní osoba:Martin Šimůnek, martinsimunek(zavinac)inmail[tecka]cz
Město:Vnorovy
pořadatel akce:jednota


Meandry Moravy

Zveme vás na tradiční splutí Meandrů Moravy, nádherného úseku dolního toku Moravy z Vnorov do Rohatce.

Neregulovaná řeka se zde klikatí meandry v přírodní rezervaci Váté písky a nás čeká několik hodin pohodové nenáročné cesty na kanoi či raftu. Loňská povodeň sice ubrala úseku část jeho romantiky, ale věříme, že se i tak budeme dobře bavit.

Základní informace

Sraz skupina A (pro většinu účastníků): plavební komora Vnorovy, 10:00

  • V mapě: plavební komora Vnorovy, GPS: 48°55'49.99"N, 17°19'40.995"E
  • předpokládaný odjezd po nalodění, převlečení atd. cca 10:30 -- 11:00

Sraz skupina B (ti, se kterými jsem to domluvil): most Bzenec přívoz, 10:40

  • V mapě: most Bzenec-přívoz, GPS: 48°56'3.49"N, 17°17'40.1"E
  • předpokládaný odjezd po nalodění, převlečení atd. cca 11:15 po příjezdu skupiny A
  • Toto místo je výhodné pro ty, kdo budou mít lodě v autě.

Cena a co je v ní?

  • Cena za osobu 250 Kč
    + doprava a jídlo každý sám za sebe.
  • V ceně: zapůjčení lodi, 1 pádlo/os., 1 plovací vesta/os.
    Pro účastníky přihlášené před 17. 4. 2011 i 1 barel/loď, doobjednané lodě jsou bohužel z jiné půjčovny, je třeba si je odvézt z UH a zpět a barel k nim není.

S sebou:

  • Jídlo:
    na celý den, hodně pití, na vodě jste stále na sluníčku. Na plavební komoře (jen skupina A) je možno zakoupit Hanáckou kyselku, ovšem slazenou a ve skle, takže si vemte alespoň PET láhev. V cíli také lehké občerstvení, ale spíše pití. Po cestě nádherná příroda, rezervace, divočina, zdroje potravy nejsou (leda snad dobří kamarádi a jejich batoh). ;)
  • Opalovací krém:
    ještě jednou: na vodě jste stále na sluníčku, spálíte se mnohem snadněji než na pláži. Fakt! ;)
  • Oblečení:
    na vodu dle počasí. Vhodné mikrovlákno, počítejte s tím, že do lodi se nacáká a kolena nebudou úplně v suchu. V chladu na povrch pomůže šusťáková bunda, nepromokavá vodácká lepší, neoprén optimální... ;)
    Náhradní oblečení s sebou! Nikdy nevíte, kdy se rozhodnete okoupat se... ;)
  • Obuv:
    rozhodně počítejte s tím, že u břehu bývá občas bláto, písek atd. takže boty, které můžete zašpinit i zevnitř. Ideálně taková obuv ze které voda zase vyteče, když už natekla.
    Klasika jsou plátěné tenisky („kecky“), neoprénová obuv opět lepší. Sandálky v teplém počasí také pomohou, ale pozor, i sandálky lze nevratně zašpinit, takže radši starší.
  • Kam s věcmi:
    do nepromokavého batohu. Nebo normálního batohu, ale zavázat do tašky. Cenné věci buď nebrat, nebo do nepromokavého obalu (tři igelitové sáčky a zavázat, nebo (ale opravdu dobře) těsnící krabička na potraviny do mikrovlnky)
    Ideální je samozřejmě barel.
    Provaz na přivázání barelu či tašky je velmi vhodný!!!

Režim

Oproti předchozím letům se „parta“ trochu rozrostla a budeme tedy chtít, abyste dodrželi některá pravidla. Doufáme, že to pochopíte, jde nám především o to, aby si všichni odnesli pohodové vzpomínky a abyste se na loď rádi vraceli. Každá voda je bohužel nebezpečná a každá voda umí zabíjet, když člověk nerespektuje pravidla:

  • Každý jede na vlastní nebezpečí, děti mladší 15 let pouze v doprovodu dospělé osoby!
  • Po celou dobu akce máte oblečeny záchranné vesty!
    Voda je na Meandrech jako beránek, ale už jsme zažili, že vesta zachraňovala, když ne přímo člověka tak v danou chvíli loď, o kterou bychom jinak nejspíš přišli.
  • Budou stanoveny posádky, která jedou první, poslední a zhruba uprostřed. Tyto posádky budou sledovat, aby skupina lodí byla kompaktní. Dodržujte, prosím, tato pravidla a pokyny těchto vybraných posádek.

Kdo je zván?

Úsek je vhodný i pro vodácky nezkušené účastníky. Těm, kdo jedou poprvé, doporučujeme raději jízdu na raftu, nebo se zkušenějším kormidelníkem. Zúčastní se i instruktoři, kteří vám pomohou a dohlédnou na bezproblémový průběh akce.

Zveme sokoly i jejich kamarády, ať už z Uherského Hradiště, nebo vzdálenější.

Doprava

Jako vždy možná autem, na kole či vlakem (DO Vnorov a Z Rohatce, ale možný také převoz zpět do Vnorov s loděmi).

  • Vlak z UH:
    8:41 <Sp Kyjovka> 8:59 Veselí nad Moravou
    9:10 <Os na Hodonín> 9:15 Vnorovy
    Dále pěšky 2,6 km, po dohodě mohou řidiči aut za drobnou úplatu vyzvednout posádky na vlakovém nádraží.
  • Kolo: po cyklostezce podél Moravy na Veselí nad Moravou, pak podél řeky po levém břehu, ve Vnorovech přejet most na pravý břeh
  • Příjezd do Rohatce:
    bývá obvykle kolem třetí hodiny, záleží na tom, jak moc si budeme plavbu užívat, dříve nejspíš ne.

Odjezd:

  • vlakem z Rohatce po doplutí
    Z místa přistání na nádraží v Rohatci zbývá cca 1,5 km cesty.
    Rohatec je na hlavní vlakové trati Břeclav -- Olomouc, takže spojení věřím najdete bez problémů. Lze počítat, že kolem čtvrté hodiny můžete odjíždět z Rohatce.
  • Odjezd ostatních účastníků funguje tak, že pro lodě si dojedou lidé z půjčovny, kteří odvezou řidiče a cyklisty. Řidiči se pak svými auty vrátí pro zbytek posádky.

  • Skupina B buď vlakem do Bzence-přívozu, nebo řidiče svezeme přes Strážnici do Bzence.

Po dohodě lze také zajistit nocování v tělocvičně, sice ve značně spartánských podmínkách, ale sprchy i žíněnku pod spacák vám nabídneme. ;)

Fotogalerie z loňska

Přihlášky

Prosím o doručení přihlášek nejpozději do 17. 4. 2011, později přihlášeným už nemůžeme garantovat možnost dorezervace, i když se samozřejmě budeme snažit. Budu ale rád, když dáte vědět i dříve, abych měl hrubý odhad počtu účastníků.

Prosba na závěr

Bude nás docela hodně, nebudeme se všichni znát. Buďme, prosím, tolerantní, když něco nepůjde úplně dobře.

Těšíme se nashledanou,

Martin a kamarádi

PS: Co dělat když...?

  • ... se se mnou loď převrátí?
    Nebojte, hodíme vám lano, přitáhneme vás. Snažte se plavat na zádech, nohy po proudu. Snažte se, abyste se nedostali mezi loď a překážku, pokud jste čelem po proudu, loď byste měli vidět před sebou.
    Nepřevracejte loď ve vodě!!!! Na to bude čas u břehu, kam ji dotáhneme, ve vodě hrozí zalití a potopení vody.
  • ... ještě něco nevím?
    Napište mailem na: martinsimunek (zavinac) inmail [tecka] cz


vloženo dne: 27.02.2011 poslední změna: 28.04.2011 Martin Šimůnek, Uherské Hradiště

zobrazeno: 2667 x