Články

Skalica 2004

II.sokolské tělovýchovné slavnosti na Slovensku

Autor příspěvku: Jana Pechmanová

Vložil: dne: 05.07.2004

Slovenská Skalica, město ležící jenom kousek za našimi hranicemi, hostilo v prvních prázdninových dnech II. tělovýchovné slavnosti.

Ve zpravodaji Sokola na Slovensku se uvádí, že právě v tomto starobylém městě byla pár měsíců po skončení I. světové války založena vůbec první Sokolská jednota na Slovensku.

Podle programu II. Tělovýchovných slavností ve Skalici se 1. července konala odborná konference na téma Sokol na prahu třetího milénia. 2. července se uskutečnil festival pódiových skladeb a sportovní soutěže v atletice, odbíjené, plážovém volejbale, stolním tenise, šachách, judu a v přetahování lanem. Sobota 3. července byla věnována zkouškám hromadných skladeb.

Hlavním dnem slavností byla potom neděle 4. července. Účastníky průvodu městem Skalica přivítali na náměstí Slobody starosta Sokola na Slovensku bratr Andrej Krišanda a starosta ČOS bratr Jaroslav Bernard. Průvod prošel městem až na zimní stadión, kde se konal hlavní program. Divákům se představilo celkem 8 hromadných skladeb určených pro rodiče a děti, žáky a žákyně, ženy, dorostenky, věrnou gardu, ženy a muže. Do programu bylo zakomponováno i vystoupení folklórních souborů a mažoretek. Na závěr programu se uskutečnilo slavnostní defilé autorů skladeb a organizátorů sokolských tělovýchovných slavností.

Celkem vystoupilo 2064 cvičenců ze Slovenska, Čech, Rakouska a Spojených států amerických.

Hodnocení článku:

0pozn. 5 hvězdiček - nejlepší
0
0průměrné hodnoceni:
0
0
Počet hlasů 0

Diskuse k tomuto článku:

Přidejte diskusní příspěvek zde

Počet příspěvků 0.

zobrazeno: 3805 x