Články

Sokol Cup 2004 v Taekwondo WTF

Autor příspěvku: Ing. Pavel Krejčí

Vložil: dne: 01.11.2004

V sobotu 9.10.2004 proběhl v TJ Sokol Hradec Králové 5. ročník turnaje v Taekwondo WTF Sokol Cup. Turnaj byl pořádán jako neoficiální mistrovství ČR aspirantů a juniorů. Vzhledem k velmi přísným a náročným kriteriím pro závodníky se ho zúčastnilo „pouze“ 72 závodníků z 8 týmů z celé ČR, kteří o tituly bojovali ve 12ti kategoriích. Kriteria byla stanovena věkem: aspiranti 12-13 let a kadeti 14-15 let a dále technickou úrovní závodníků (technickým stupněm) který byl pro aspiranty 4.kup a kadety 2.kup.

Po stránce pořadatelské celou akci zajišťovala TJ Sokol Hradec Králové spolu s Českým svazem Taekwondo, který zajistil velmi kvalitní bodovací zařízení a jeho odbornou obsluhu, TJ zajistila od pardubické TJ pěnové tatami 12x12 metrů, které splňuje přísná kriteria sportovních pravidel. Sbor rozhodčích byl vybrán z celé ČR.

Registrace a vážení proběhly bez nejmenších problémů a tak v 10:00 hod mohly začít vyřazovací boje. Jak v aspirantech (12-13let) tak v kadetech (14-15let) se bojovalo na 3kola po 2minutách, což umožnil menší počet startujících. Také díky již zmíněným kritériím byla úroveň bojů vysoká, takže na tatami byly k vidění kvalitní duely.

Z TJ Sokol HK se na medailové pozice probojovali aspiranti: Tomáš Hubálek 2, Martin Pospíšil 2, kadeti Martin Dolejší 3, Tomáš Hrdina 1, Jakub Říha 1. Zatímco Hubálek s Pospíšilem měli velmi těžký postup na medailové pozice, Hrdina a Říha splnili roli favoritů a turnajem prošli bez zaváhání. Překvapením byl Dolejší, od kterého bronz nikdo nečekal.

Z ostatních TJ zabodovali na výbornou sestry Zuzana a Žaneta Rodovské z TJ Sokol Rychvald Tomáš Mikula z TJ Sokol Frýdek Místek.

Celkové vítězství v týmech získali s náskokem reprezentanti TJ Sokol Hradec Králové před SK Humpolec a Kangsim Dojang Paraha. Dále byl vyhlášen nejlepší závodník turnaje Jan Berger (12let) z Kangsim a nejleší zápas Z. Rodovská (14) z TJ Sokol Rychvald a M. Bartyzalová z SK České Budějovice.

S organizací turnaje vypomáhal i náš zatím nejlepší závodník Karel Nosek, který spolu s Ing. Krejčím a Ing. Štípkem v závěrečné fázi turnaje předával mladým šampiónům medaile a poháry.

Turnaje se jako čestný host zúčastnil i prezident Českého svazu Taekwondo WTF Ing. Bohuslav Hybrant a člen VV Ing. Pavel Sutto.

Všemi účastníky byl turnaj hodnocený velmi dobře, vzhledem k jeho kvalitě i bezproblémovému průběhu.

Příští ročník, tedy Sokol Cup 2005 se bude konat při stejných kritériích už jako otevřený, takže čeští bojovníci se utkají se sportovci z Polska, Slovenska, Německa a dalších zemí.

Hodnocení článku:

2pozn. 5 hvězdiček - nejlepší
0
0průměrné hodnoceni:
05
0
Počet hlasů 2

Diskuse k tomuto článku:

Přidejte diskusní příspěvek zde

13.09.2006 20:59:44, robert
s kym zapasil honza berger?

Počet příspěvků 1.

zobrazeno: 4154 x