Články

Atletika nejmenších závodníků - R+D a PD

Závody v atletice R+D a PD

Autor příspěvku: Zuzana Mathauserová

Vložil: dne: 17.05.2005

Pražské sdružení Sport pro všechny a Pražské sokolské župy ČOS byly pořadatelem již tradičního atletického závodu pro kategorii těch nejmladších závodníků - rodičů a dětí a předškolních dětí. Závod byl vypsán jako otevřený závod pro družstva a jednotlivce z regionu Praha. V krásném prostředí stadionu Dukly Praha na Julisce se v sobotu 14.5.2005 vystřídalo cca 180 dětských závodníků ve třech věkových kategoriích, tj. 2-4 roky, 5 - 6 let a 7 let. Nejmladší závodnici bylo teprve 22 měsíců. Letošní novinkou byl i závod rodičů. V kategorii rodiče a děti, ve skoku do dálky z místa a hodu, soutěžili vedle dětí i rodiče, kteří si závod pod trvale slunečnou oblohou užívali snad více, než děti. Takže přibylo ještě dalších 35 dospělých závodníků.

Závod proběhl bez jakýchkoli problémů, do půl hodiny po skončení závodu jedné kategorie bylo již vyhlášení závodu. Kromě diplomů a medailí pro vítěze - i pro nejlepší páry rodič-dítě, si každý závodník odnesl diplom za účast i oplatku jako odměnu.

Chtěla bych poděkovat všem rozhodčím a organizátorům za výbornou práci. Určitě bylo pro městský cvičitelský sbor PD a R+D, který závod zajišťoval, velkým zadostiučiněním, když cvičitelé i rodiče přišli organizaci závodu pochválit. Prostředí stadionu i pro takto malé děti navozuje patřičnou náladu velkých závodů a přeje-li navíc počasí, je celá akce příjemným zážitkem, který se může za rok opakovat.

Hodnocení článku:

0pozn. 5 hvězdiček - nejlepší
0
0průměrné hodnoceni:
0
0
Počet hlasů 0

Diskuse k tomuto článku:

Přidejte diskusní příspěvek zde

Počet příspěvků 0.

zobrazeno: 3747 x