Články - stalo se

sokolský hlubocký den

TO BUDE SRANDA! II.

Autor příspěvku: Brzi

Vložil: dne: 10.07.2005

------ omlouvam se ze tak pozde :o( ---------

Název ji sliboval a byla. Zúčastnění správně tuší, ostatní se v zápětí dozvědí.

Začíná sobota 21. května 2005. Dobrá snídaně nám i přes časné vstávání dodala potřebný elán pro dokončení posledních drobných příprav. Za několik hodin začne přehlídka pódiových skladeb, kterou pořádá oddíl aerobiku TJ Sokol Hluboká n./Vlt. spolu se Sokolskou župou Jihočeskou. Tato akce navazuje na přehlídku (nejen)pódiových skladeb v loňském roce a proto v jejím názvu zůstává příslib „TO BUDE SRANDA ! “.

V pátek jsme již zvládli přípravu prostor sokolovny na celou akci. Mezi sponzory, kteří přispěli a věnovali ceny pro vítěze, patří Keramika-Hrnčířství paní Ivy Divišové (pamětní pečeť a divácká cena), Cukrářství Dagmar Váchové (dorty), firma Tempel computers (antivirový software, drobné ceny) a Knihkupectví Olgy Trčkové (cenu pro nejmladšího cvičence).

Slunce na obloze se posunulo výše a uvítalo příjezd prvních účastníků. První a náročný test připravenosti pořadatelů bylo organizování registrace a umístění jednotlivých týmů do šaten. Následovaly zkoušky sestav přímo na ploše. K prezentaci dorazilo celkem 24 týmů, což znamenalo 237 cvičenců.

Hodinu před oficiálním startem žila tělocvična sportem a soutěžní náladou. Poslední úpravy vzhledu, vše musí být perfektní! V přípravném prostoru se začali objevovat vodníci, lidé z doby kamenné, kuchtíci, indické tanečnice mnoho dalších kostýmů. Za zmínku stojí i účesové kreace hodné mistrů kadeřníků. Porota zasedla na své čestné místo. Hlavním rozhodčím byl Jirka Rosenfelder (majitel prodejny MAXÍK a osobní trenér). Zbytek poroty byl sestaven z Šárky Brothánkové (tajemnice Sokolské župy Jihočeské), Veroniky Bronsové (trenérka HIP HOP + disco dance), Františka Vojty (TJ Sokol Hluboká n/Vlt.).

Ve 13:00 hodin DJ Pepa, mistr zvuku, odstartoval akci a moderátorka Eva Sedláková přivítala všechny přítomné. Poté následovalo defilé reprezentantů jednotlivých družstev. Ke všem přítomným promluvil starosta župy bratr Standa Matoušek, čímž skončily oficiality a přehlídka nabrala na tempu. Scénář hovořil jasně, čekaly nás tři kategorie - nejprve tanec, následoval aerobik a na závěr akrobacie.

Úvodní vystoupení obstaraly hlubocké Žabičky z oddílu aerobiku TJ Sokol Hluboká n/Vlt.. V tomto týmu byla i nejmladší účastnice téměř tříletá Esterka Ciglbauerová. Taneční sestavu s názvem „Citronci“ zvládli bezvadně i se svým plyšovým mazlíkem. Úspěšně pokračovala skupina TJ Sokol Strunkovice se svou country úpravou folklórní písně, na niž předvedli párový tanec „Co to tam šupoce“. Následovaly „Rebelky“ z tanečního souboru při ZŠ Matice Školské, které svým „Popokatepetl twistem“ roztleskaly celé publikum. „Polibkem z Indie“ nás okouzlily tanečnice studia DanceLine Č.B. a přenesly nás na pár okamžiků do pohádkové země. Naše cestování však ještě neskončilo. V zápětí jsme zavítali na divoký západ a při tónech písně „Srdce k přemítání“ jsme shlédli v country stylu vystoupení TJ Sokol Strunkovice. Poté nás ovládly nadpřirozené síly skladbou „Hastrmane tatrmane“ soubor ZŠ Matice Školské odehrál taneční úryvek ze svého divadelního představení. Tímto se uzavřela první kategorie. Po krátké přestávce, kterou vyplnila skupina CAPOEIRA s ukázkou brazilského bojového umění, se pokračovalo vyhlášením výsledků. Vítězně z klání vyšlo Taneční studio DanceLine, následováno dvěma skupinami ZŠ Matice školské.

Po vyhlášení výsledků plynule navázala kategorie Aerobik. Sestava „Rychlé kočky“, zacvičená závodnicemi DDM České Budějovice, odstartovala tuto kategorii. „Mravenečci“ z Elim týmu Č.B. nám s úsměvem ve tváři předepsali recept na uzdravení v podobě kostky cukru a pofoukání na bolístky. I když „Medvědi nevěděli“, tak my jsme poznali, že v DanceLine Č.B. jsou šikovní a cvičení na stepech se určitě líbí. Název sestavy „Rychlokvašky“ zněl zajímavě. Ovšem oddíl aerobiku TJ Sokol Hluboká předvedl velice vyvážené cvičení. Zavítali k nám i „Čertíci“z DDM České Budějovice. K peklu určitě patří oheň a horko stejně jako v kuchyni. „Jak to umí kuchaři“ z Elim týmu jsme se přesvědčili na vlastní oči. Každý šéfkuchař by chtěl určitě umět takto točit vařečkou. Celým dnem vládla dobrá nálada a pohádky. Jednu ze známých televizních písní „Hlupáku najdu tě“, připomnělo studio DanceLine. TJ Sokol Tábor nám přivezl dílko s názvem „GELADA II.“. Jejich finální živá pyramida zapůsobila nejen na porotce. Rozhodování neulehčil ani Elim tým další sestavou. „Růžový panter“, kterou posunuli posunul laťku opravdu vysoko. DDM Č.B. v „Našem dni“ v trojbarevném oblečení vytvářel nápaditá seskupení. Na závěr této kategorie zavál svěží „Vítr“ - Elim tým a cvičení na stepech.

Zájímá Vás kdo si odnesl kov nejcennější? Nebudu Vás dlouho napínat. Třetí místo patřilo skladbě Medvědi nevědí, stříbro připadlo kuchařinkám a zlato zaslouženě pilným mravenečkům.

Soutěž se posunula do své poslední části. Jak se dovádělo v době kamenné „Flinstounovým“ jsme se dozvěděli od Gloxi klubu TJ Sokol Bedřichov. „Co Čech to muzikant!“ předvedli malí caparti z TJ Sokol Čtyři Dvory kteří se nenechali ničím zaskočit a s jistotou potvrdili jeho platnost. Gloxi klub TJ Sokol Bedřichov nasadil ryze chlapeckou skupinu. Sestava „Auťáci“ měla vybroušený zvuk a lahodila také oku. TJ Sokol Písek vyslal svůj „Eurotým“ v národních barvách. Předvedená všestrannost a přesnost byla záviděníhodná. Švihadlo jako cvičební nářadí zvolil TJ Sokol Strakonice. Název zněl „My a švihadla“. Cvičení se jednoduché sice zdálo, ale každý kdo to někdy se švihadlem zkoušel, ví své. „Akrobacie“ – toto slovo spojovalo celou poslední kategorii. Za název sestavy si ho vybral i Gloxi klub TJ Sokol Bedřichov. Prvky gymnastiky, které cvičenky předvedly v jejich sestavě, se ukázaly jako správné ingredience k získání vítězství. Další v pořadí TJ Sokol Strakonice a TJ Sokol Písek. Čekala nás ještě divácká cena, kterou získal „Náš den“ od DDM České Budějovice.

Vše má svůj začátek a konec. Jsme právě na konci sobotního sportovního dne, tak nám zbývá jen poděkovat divákům za jejich potlesk a nadšené povzbuzování, účinkujícím za účast, porotcům za korektní hodnocení, sponzorům za jejich podporu a pořadatelům za úspěšně zvládnutý chod akce. Co dodat závěrem? V příštím roce na III. ročníku NAZDAR!

Brzi

Hodnocení článku:

47pozn. 5 hvězdiček - nejlepší
1
1průměrné hodnoceni:
14.4
7
Počet hlasů 57

Diskuse k tomuto článku:

Přidejte diskusní příspěvek zde

Počet příspěvků 0.

zobrazeno: 4109 x