Tiskové zprávy

Novinky Sokol.Cz ve vašem prohlížeči.

... zprovozněn RSS kanál.

Autor příspěvku: Milan Sobota

Vložil: Milan Sobota dne: 29.03.2006 02:08:39

Od včerejška můžete ve svém prohlížeči mít v nástrojové liště ikonu, pod kterou vždycky najdete čerstvé zprávy z našeho serveru, ať právě stojíte kde chcete.

Jak toho docílit ? Stačí poklepat na oranžovou ikonku umístěnou na konci řádku s adresou a prohlížeč Vám přidá do záložek novou položku. Pod ní najdete seznam nejčerstvějších novinek aniž byste museli otevírat právě Sokol.Cz.

Pro uživatele Seznamu je tu ještě jiná možnost. Pokud používáte Seznam jako svoji domovkou stránku, můžete si od 1. dubna nastavit zobrazování novinek ze Sokol.Cz přímo tam.
Vývojáři Seznamu Vám zaslali e-mail, ve kterém uvádí adresu testovací verze nové uvodní stránky. Je to http://homepage.seznam.cz. Zde si můžete vše vyzkoušet.

Postup je jednoduchý, ve spodní části stránky v kolonce Moje zprávy najdete odkaz přidat na Seznam další zprávy. Pokud nejste přihlášeni bude po Vás systém požadovat jméno a heslo. Na stránce nastavení je úplně dole okno se známou oranžovou ikonkou a nadpisem Přidej adresu RSS zdroje.

Sem napíšete (nebo zkopírujete) adresu http://www.sokol.cz/rss/novinky.php a při dalším načtení úvodní stránky Seznamu už budete mít ve svých zprávách novinky ze Sokol.Cz.

Zvlášť loajální uživatelé najdou vedle nadpisu Sokol.Cz - informační portál zelený odkaz upravit, jehož pomocí si zprávy od nás mohou přesunout na první místo. :o)

Přejeme příjemné užití nové služby.
za administrátory
Milan Sobota :o)

Hodnocení článku:

6pozn. 5 hvězdiček - nejlepší
0
0průměrné hodnoceni:
03
6
Počet hlasů 12

Diskuse k tomuto článku:

Přidejte diskusní příspěvek zde

29.03.2006 21:57:16, Vladislav Voráč, vorac@sokol.info
Malé upřesnění:
Uvedená oranžová ikonka se zobrazuje v adresním řádku pouze u FireFox. Pokud používáte MS Internet Explorer jste odkázáni na buď již uvedený seznam.cz nebo na specializovaný prográmek - takzvanou čtečku RSS. Čtečky RSS najdete celkem bez problémů např. pomocí vyhledavačů seznam či centrum.
Údajně i beta verze MS Internet Exploreru 7.0 podporuje RSS (Najde se někdo kdo to odzkouší ?).

30.03.2006 13:02:41, Milan Sobota, sobotak@seznam.cz
Díky za upřesnění,
bohužel až po odeslání článku, když jsem si to chtěl vyzkoušet v IE, jsem zjistil, že v něm to nefunguje. Omlouvám se tedy uživatelům Exploreru jestli jsem v nich vzbudil klamné naděje.
O důvod víc používat Firefox :o)
http://www.firefox.cz =oO

01.04.2006 20:50:50, Vladislav Voráč, vorac@sokol.info
Druhý RSS kanál má adresu: http://www.sokol.cz/rss/akce1.php

Počet příspěvků 3.

zobrazeno: 4197 x