Články

Oslava výročí kralupského mostu - 18.10.2008

Akce města se spoluúčastí Sokola Kralupy nad Vltavou

Autor příspěvku: Miluše Pokorná

Vložil: Petr Mikysek dne: 21.11.2008 00:31:31

VÝROČÍ KRALUPSKÉHO MOSTU - 18.10.2008

   Slavnostní průvod s programem se uskutečnil v sobotu 18. října 2008 od 13. hodin na Sokolišti. Vzácným hostem přijíždějícím v kočáře byla vnučka stavitele kralupského mostu, která přednesla zajímavou řeč společně s panem starostou Petrem Holečkem. Pro účastníky v kostýmech i přihlížející lidi byl připraven pestrý program z vystoupení mažoretek, souboje středověkých rytířů a malé etudy divadelní skupiny SCÉNA.

   TJ Sokol Kralupy spolupracoval na akci s městem takto: V průvodu jsme měli sestry i bratry v 10 sokolských krojích, nesly se 2 vyšívané prapory a další prvorepublikové kostýmy následovaly: dvojice cyklistů na starých kolech, selka v pestře vyšívaném kroji, skupinka mladých slečen v doprovodu pánů ve starobylých oblecích.

   Průvod se vydal směrem k penzionům pro seniory, kde na nás čekali nejen zvědaví obyvatelé, ale i vynikající pekařky a kuchařky, které měly připravené pro účastníky průvodu občerstvení. Přes most Masarykův se pochodovalo v doprovodu dechovky, mažoretek, Sokolů, i divadelníků a samozřejmě velkého počtu přihlížejících. Další program následoval celé odpoledne v Kulturním domě Vltava i před ním.

   Kdo tuto slávu viděl, musí mi dát za pravdu, že byla velmi povedená a zdařilá.

Odkaz na fotografie najdete zde

Hodnocení článku:

0pozn. 5 hvězdiček - nejlepší
0
0průměrné hodnoceni:
0
0
Počet hlasů 0

Diskuse k tomuto článku:

Přidejte diskusní příspěvek zde

Počet příspěvků 0.

zobrazeno: 3674 x