Články

Masopust v Kralupech nad Vltavou - 24.2.2009

Masopustní průvod, tance a zabijačky se Sokolem

Autor příspěvku: Iveta Bendíková

Vložil: Petr Mikysek dne: 12.03.2009 18:59:48

MASOPUSTNÍ PRŮVOD, TANCE A ZABIJAČKY

SE SOKOLEM

Úterý 24.2.2009


Vypadá to, že tradice masopustního veselí je u nás v Kralupech obnovena. Již po několikáté se ujímá průvod maškar v doprovodu řízné muziky a spousty přihlížejících vlády nad městem, když mu sám pan starosta povoluje masopustní veselí a zatančí si s maškarami nejeden taneček.

Všichni se sešli na sokolišti, kde ještě před tím než se shromáždil pestrobarevný průvod, soutěžili malí i velcí a odměnou jim byly neodolatelně vonící koblížky. Průvod nemohl přehlédnout nikdo, kdo právě městem projížděl či procházel. Zastavení první patřilo panu starostovi a jeho udělení práva konat masopustní reje a zábavu.

 Netrpělivě na masopustní průvod čekali i obyvatelé penzionů, kteří nás pohostili vynikajícími dobrotami a horkým čajem. Principál průvodu slavnostně vyhlašuje sóla pro obyvatele.

Průvod s veselou došel i dotančil až před kulturní dům Vltava, kde byla připravena již v pořadí druhá zabijačka a všechny vůně a chutě, co k tomu patří.

Sál Vltavy byl nachystán pro ty nejmenší masopustní masky ale i pro jejich rodiče na maškarní masopustní karneval, který rozparádil celou Vltavu k nepoznání. Všem se tu líbilo, většina ochutnala masopustní zabijačkové hody a legrace se užilo na ulicích, chodnících i v sále.

Tak tedy vzhůru k příštímu Masopustu 2010 a doufejme, že se konečně uskuteční v tu dlouho očekávanou masopustní sobotu!

 

 

Iveta Bendíková             

                                                   vzdělavatel TJ Sokol Kralupy                             

Hodnocení článku:

0pozn. 5 hvězdiček - nejlepší
0
0průměrné hodnoceni:
0
0
Počet hlasů 0

Diskuse k tomuto článku:

Přidejte diskusní příspěvek zde

Počet příspěvků 0.

zobrazeno: 4170 x