Za hrochem Davídkem - SOKOL Nové Dvory 20.6.2009

Výlet na kole-cirkus Habrkovice

Autor příspěvku: Lenka Kratochvílová

Vložil: Petr Mikysek dne: 09.01.2010 17:39:32

SOKOL Nové Dvory 20.6.2009-výlet na kole-cirkus Habrkovice-za hrochem Davídkem

Využili jsme uzávěrky silnice pro automobilovou dopravu přes Nové Dvory v důsledku opravy silnice a vydali jsme se na kolách do Habrkovic, kde má celoroční stanoviště cirkus JOJO. Majitelé se rozhodli,že si tam zařídí pro děti i malý koutek s normálními zvířátky, v dnešní době vidět králíky, kozu, malinkaté slepičky, morčata není jen tak.

Synové p.Ringela pro nás uspořádali vystoupení s tygry, lvy a dikobrazy, hroch Davídek vystupuje jen když je doma paní Ringelová, protože ji má za mámu a poslouchá jenom ji (paní ho vychovala od malička), vyslechli jsme si velice zajímavé vyprávění o jejich zvířatech, viděli jsme úplně zblízka malá lvíčátka, Davídkovi jsme házeli jablíčka do otevřené tlamy, dikobrazům podávali tvrdý chleba a mohli jsme si dikobrazy v přítomnosti p.Ringla pohladit. Majitelé působili v ZOO Dvůr Králové, p.Ringel se účastnil i odchytů zvířat s p.Vágnerem v Africe pro ZOO a trenér tygrů je absolvent VŠ zemědělské, obor zoologie, takže jsou lidé na svém místě. A tak jsme při jejich vyprávění ani nedutali.

NO, zážitků fůra a protože se blížila bouřka, zpátky jsme museli přidat do pedálů, což byl zejména pro Adélku problém, jelikož plna zážitků zapomínala chvilkama šlapat.

Výlet v počtu 7 dospěláků a 11 dětí se vydařil, bouřce jsme ujeli a zážitky až,až.

Fotky 8x

 

Hodnocení článku:

1pozn. 5 hvězdiček - nejlepší
0
1průměrné hodnoceni:
04
0
Počet hlasů 2

Diskuse k tomuto článku:

Přidejte diskusní příspěvek zde

Počet příspěvků 0.

zobrazeno: 4201 x