Články

EURORANDO 2011 - VODA ZE STŘECHY EVROPY - K prameni Oseckého potoka

Autor příspěvku: Dušan Petráš

Vložil: Dušan Petráš dne: 15.04.2011 02:12:51

 

V sobotu 9.4.2011 uspořádal oddíl turistiky T.J. Sokol Duchcov mezinárodní etapovou turistickou akci EURORANDO 2011 – VODA ZE STŘECHY EVROPY – K prameni Oseckého potoka, nad níž převzala záštitu hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová, starostka města Duchcov Ing. Jitka Bártová a starostka města Osek Ing. Lenka Říhová. Tato akce byla první akcí tohoto typu v Ústeckém kraji.

Za hezkého, ale chladného a větrného počasí, se na startu u pomníku Nelsonské katastrofy v Oseku sešlo 160 turistů, kteří vyrazili na 16 km trasu okolo hradu Rýzmburk k chatě Máňa pod Stropníkem a přes vrchol Stropník k prameni Oseckého potoka na Dlouhé Louce. Zde se ve 12,00 hodin uskutečnil slavnostní odběr vody z pramene Oseckého potoka a slavnostní projevy hlavního organizátora Dušana Petráše z T.J. Sokol Duchcov , starostky města Duchcov  Ing. Jitky Bártové a místostarosty města Osek Ing. Jiřího Hlinky. Po skončení těchto projevů dostali všichni turisté zdarma Účastnické listy a byla možnost si zakoupit ražený odznak VODA ZE STŘECHY EVROPY. Na akci byli dále přítomni členové Komise turistiky ČOS Petr Malý a Martina Vondrášová, Věra Bartošková za Společnost přátel města Duchcova a Marie Polívková za Atletický klub Duchcov. Nejvzdálenější turisté byli z Trutnova, Mladé Boleslavi, Sokolova a Karlových Varů. Nejpočetnější skupiny byly ze Sokolova, Chomutova a Litvínova.

Seriál českých turistických akcí VODA ZE STŘECHY EVROPY pokračuje v Ústeckém kraji ještě několika akcemi a slavnostní slévání všech vod z celé České republiky se uskuteční v sobotu 9.7.2011 v Děčíně. Odtud se voda převeze do španělské Granady, kde se bude slívat voda z celé Evropy.

Všechny fotografie z akce K prameni Oseckého potoka je možné si prohlédnout na http://turistikasokoldv.cz.tl v sekci EURORANDO 2011 – K prameni Oseckého potoka a podstránce Fotografie z akce.

Zde také každý má možnost zjistit nejbližší turistickou akci, které by se chtěl zúčastnit, ať už pravidelného výletu pro veřejnost, či mezinárodního turistického pochodu, POCHODU GIACOMA CASANOVY, který náš oddíl organizuje a kterého se zúčastňují turisté z celé České republiky i ze zahraničí, či CELOSTÁTNÍHO SOKOLSKÉHO CYKLISTICKÉHO SRAZU, který organizujeme z pověření Komise turistiky České obce sokolské.

Hodnocení článku:

0pozn. 5 hvězdiček - nejlepší
1
0průměrné hodnoceni:
04
0
Počet hlasů 1

Diskuse k tomuto článku:

Přidejte diskusní příspěvek zde

Počet příspěvků 0.

zobrazeno: 3608 x