Články

Zákon o III. odboji

Autor příspěvku: Filip Uzel

Vložil: Filip Uzel dne: 07.11.2011 21:19:54

 

Symbolicky 17. listopadu 2011 vstoupí v platnost Zákon o účastnících odboje a odporu proti komunismu.

„My se do Moskvy chodíme učit. A víte, co se tam chodíme učit? Jak vám zakroutit krkem.“ To prohlásil Klement Gottwald v roce 1929 v Poslanecké sněmovně Národního shromáždění. O dvacet let později jeho slova komunisté uskutečnili.

Někdy mi přijde, že se u nás už zapomnělo, že tu kdysi byl politický systém, který byl založen na násilí a dopouštěl se těch nejhorších zločinů. Vykonstruované procesy, politický teror. Tisíce občanů odsouzeno k doživotí či mnohaletým vězením. Kárnými vojenskými jednotkami PTP prošlo na desítky tisíc „protistátních živlů“. Tento zrůdný režim se neštítil popravit i ženu. Dr. Milada Horáková byla oběšena dlouho trvajícím škrcením 27. června 1950. Režim vyhlásil válku těm, kteří by se proti komunismu odvážili byť jen špitnout. Podpořeni obrovským zástupem svých zastánců a ještě početnější skupinou pasivních občanů, zničili komunisté životy tisícům nevinných lidí. Je mi naprosto jedno, jaké je mínění většiny. Lidé jako Josef a Ctirad Mašínovi, Milan Paumer, Vladivoj Tomek a další pokládám za hrdiny. Mrtví a zranění, které za sebou zanechali, byli důsledkem skutečného třídního boje. Boje, který nerozpoutali oni, ale komunistická strana. Jejich odkaz by měl zůstat co nejdéle živý. Morální jistota, z níž po celý svůj život ani o píď neslevili, je obdivuhodná, inspirující a nastavuje zrcadlo těm, kteří jdou vždy s davem, bez názoru a pevných životních postojů. Nezapomeňme na oběti komunismu 1948 – 1989: 205 486 odsouzeno, 248 popraveno, 4 500 zemřelo ve věznicích, 327 zahynulo na hranicích, 170 938 občanů emigrovalo.

O perzekuci Sokolstva rozsáhle pojednává kniha br. Jana Waldaufa "Malé dějiny velké myšlenky".

Bojovat proti komunismu je nutné, pořád od rána do večera, všemi prostředky, které jsou k dispozici. Komunistická strana od svého založení lhala a škodila naší zemi. Každý člověk zdravého rozumu by měl učinit všechno, aby se to už nemohlo opakovat. Utrpení těch, kteří dlouze umírali v bolestech a ponížení, nás všechny zavazuje k povinnosti volat všechny spolupachatele před spravedlnost.

Hodnocení článku:

4pozn. 5 hvězdiček - nejlepší
0
0průměrné hodnoceni:
05
0
Počet hlasů 4

Diskuse k tomuto článku:

Přidejte diskusní příspěvek zde

21.11.2011 12:24:28, br. Sokol
Konečně někdo ze sokolských řad, kdo se nebojí otevřeně hovořit o smutných letech totality. Bohužel i v Sokole je stále řada bývalých bolševiků. A o toto téma se každý bojí zavadit, včetně nejvyššího vedení ČOS.

Počet příspěvků 1.

zobrazeno: 3187 x