Články

Informace o XXIII. sletu AOS 2013

Pro zájemce o aktivní účast na XXIII. sletu AOS 2013 v Milwaukee

Autor příspěvku: Miroslav Vrána

Vložil: Miroslav Vrána dne: 10.12.2012 17:25:09

Informace o XXIII. sletu Americké obce sokolské 2013

V červnu 2013 (od 25.6. do 30.6.2013) bude Americká obec sokolská (AOS) pořádat  v městě Milwaukee ve státu Wisconsin XXIII. sokolský slet . Více informací o akci můžete získat na http://www.american-sokol.com/2013sportfestival.php (informace jsou v angličtině).

Vzhledem k tomu, že se členové Sokola zajímají na možnou účast na tomto sletu včetně sletových skladeb, které se na Sletu 2013 budou cvičit, informovali jsme se, spolu se zahraničním oddělením ČOS, na možnou účast našich cvičenců v hromadných skladbách AOS. Zde uvádíme informace, které jsme se dověděli:

AOS má vytvořeny hromadné skladby pro svoje cvičence m.j. Koedukovanou skladbu mužů a žen (Men´s and Women´s Calisthenics) na hudbu Beatles, Skladbu pro seniory (Senior II Calisthenics) hudba střihová ze známých filmů a Skladbu pro všechny (All-Participant Finale) s rozlišeným cvičením pro mladší a starší cvičence. Všechny skladby mají popis v angličtině, informační video a hudbu. Uvedené materiály máme k dispozici na OV ČOS. Vystoupení hromadných skladeb na XXIII. sletu AOS bude v sobotu 29.6.2012, (odpoledne zkoušky od 14 do 17 hod místního času, vystoupení od 19 do 20:30 hod místního času v rámci závěrečného ceremoniálu v Hart Parku).

 

ČOS neorganizuje účast na této akci a ani na ni nepřipívá finančně. Podle našeho dosavadního průzkumu uvažuje s aktivní účastí na Sletu AOS 2013 zatím pouze 15 cvičenců. V případě zájmu většího počtu cvičenců o některou skladbu může odbor všestrannosti zajistit společný nácvik skladby/skladeb jako tomu bylo na slet ve Fort Worthu v r. 2009. OV ČOS může případným zájemcům přeposlat video záznam příslušné skladby AOS.

Abychom zjistili zájem aktivních cvičenců z ČOS žádáme vás nahlásit svůj zájem co nejdříve na OV ČOS (mailem: mvrana@sokol.eu nebo poštou: Odbor všestrannosti ČOS, Tyršův dům, Újezd 450, 118 01  Praha 1) s vyznačením hromadné skladby AOS, kterou budete chtít cvičit. Nebudeme vytvářet novou, samostatnou skladbu jen pro aktivní účastníky sletu z ČOS. Upozorňuji, že pokud se rozhodne větší skupina cvičenců cvičit některou skladbu AOS, bude třeba si zakoupit i jejich cvičební úbor. Ceny zatím neznám.

 

Pokud se někdo rozhodne pro účast na Sletu AOS 2013, měl by si zařídit pobyt (zřejmě i delší zájezd) tak, aby mohl být ve Wisconsinu v sobotu 29.6.2013 (zkouška a vystoupení viz výše. Je řada cestovních kanceláří, které toto dokáží zařídit.

Pokud bude mít odbor všestrannosti další informace o Sletu 2013 v Milwaukee, uveřejní je na těchto stránkách ČOS i na neoficielním nezávislém informačním serveru o Sokole.

 

Miroslav Vrána, náčelník ČOS, 10.12.2012

Hodnocení článku:

0pozn. 5 hvězdiček - nejlepší
0
0průměrné hodnoceni:
0
0
Počet hlasů 0

Diskuse k tomuto článku:

Přidejte diskusní příspěvek zde

Počet příspěvků 0.

zobrazeno: 3407 x