Články

Sokolská kapka krve: výsledky za období leden-červen 2016

Autor příspěvku: Vít Jakoubek

Vložil: Vít Jakoubek dne: 07.10.2016 16:33:56

Sokolská kapka krve: výsledky za období leden-červen 2016

Přinášíme výsledky prvního řádného kola soutěže „Sokolská kapka krve“, projektu, jež si klade za cíl získat nové a hlavně pravidelné dárce krve.  Sokolské jednoty hlásí počet dárců a počet odběrů za 6měsíční období. Podrobnosti v minulých číslech časopisu Sokol či na webových stránkách: http://www.sokol.eu/obsah/5488/sokolska-kapka-krve  či  zde: http://www.sokol.cz/sokol/?action=zdk&pg=kapka ).

A zde jsou tedy průběžné výsledky. Zprávu zaslalo celkem 15 jednot, což je o 3 jednoty více než posledně. Rovněž celkový počet odběrů i dárců stoupl. Ale posuďte sami:

T.J. Sokol

počet odběrů

počet dárců

Komárov

39

20

Příbram

13

7

Rokycany

7

5

Praha Libeň

6

4

Kobyly

6

3

Silůvky

4

4

Mirošov

4

2

Kařez

3

3

Stupno

3

2

Chocerady

2

2

Zbiroh

2

2

Olomouc Nové Sady

2

1

Břasy

1

1

Náměšť na Hané

1

1

Olomouc

1

1

celkem

94

58

 

Opět se zapojilo více malých jednot, čehož dokladem je průběžný vítěz Sokol Komárov.  O to větší očekávání skýtá potenciál jednot větších, obzvláště z větších krajských měst. Velmi věříme, že se tento potenciál brzy projeví a brzy se objeví noví i „staří“ dárci z mnoha dalších jednot.  Pokud jste v rámci darování krve pořádali v jednotě nějakou společnou akci, prosíme, podělte se s námi o zážitek.  V některém z příštích čísel budeme též popisovat některé situace, ve kterých je krevní převod-transfuze nenahraditelným léčebným zásahem, jenž by se ovšem nemohl uskutečnit bez vás, pravidelných dárců krve.  Proto vytrvejte a pozvěte darovat krev i své přátele ze Sokola i ze zaměstnání.

Závěrem ještě technická prosba: v závěrečném hlášení za rok 2016, které očekávám do konce ledna 2017, prosím nejen o sdělení počtu odběrů a dárců za 2. pololetí, ale též počet dárců za rok celkem (někdo jistě daruje krev v celém roce a výsledky prostého součtu dárců by neodpovídaly skutečnosti). Děkuji.

Vít Jakoubek, Zdravotní komise OV ČOS

 

Hodnocení článku:

0pozn. 5 hvězdiček - nejlepší
0
0průměrné hodnoceni:
0
0
Počet hlasů 0

Diskuse k tomuto článku:

Přidejte diskusní příspěvek zde

Počet příspěvků 0.

zobrazeno: 1386 x