Články

Zdravotní pojišťovny přispívají na cvičení

stručný přehled finančních příspěvků zdravotních pojišťoven

Autor příspěvku: Vít Jakoubek

Vložil: Vít Jakoubek dne: 31.01.2017 21:41:30

Zdravotní pojišťovny přispívají na cvičení

Většina zdravotních pojišťoven přispívá nějakou částkou na organizované cvičení, plavání a podobné činnosti. Každá pojišťovna má pro tyto své aktivity jiný název a někdy také určité podmínky. Na internetových stránkách pojišťoven se lze dočíst podrobnosti ke všem programům, a proto jen krátce uvedu ty, které se mně zdají být nejbližší cvičení v Sokole: 

Všeobecná zdravotní pojišťovna přispívá všem svým pojištěncům na „pravidelnou pohybovou aktivitu“ až 500 Kč ročně (nesmí se jednat o jednorázovou sportovní akci).

Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra přispívá seniorům (osobám, které dosáhnou v roce 2017 věku 65 let) až 200 Kč na „kolektivní skupinové cvičení“.

Vojenská zdravotní pojišťovna poskytuje pojištěncům do 18 let příspěvek až 300 Kč na „organizovanou základní tělesnou výchovu“. Příspěvek do výše 500 Kč se poskytuje také na cvičení rodiče s dětmi do dovršení 6 let věku v „rámci odborně vedených kurzů pořádaných akreditovanými organizacemi“. Pojištěncům nad 18 let věku poskytuje pojišťovna na „léčebný tělocvik a tělesnou regeneraci“ (např. „organizovaná základní tělesná výchova“) příspěvek do výše 300 Kč.

Česká podnikatelská zdravotní pojišťovna poskytuje příspěvek až 300 Kč na letní tábory pro děti od 6 do 16 let Kč. Příspěvek bude uznán jen v případě jeho trvání v délce minimálně 4 kalendářní dny a lze jej uplatnit na tábory pořádané v období letních prázdnin, od 1.7. 2017 do 31.8. 2017.

Zdravotní pojišťovna zaměstnanců Škoda přispívá pojištěncům od 6 do 20 let a nad 65 let max. 300 Kč na „sportovní a pohybové aktivity“.

Revírní bratrská pokladna přispívá všem svým klientům na „nákup permanentky na pohybové aktivity“ příspěvkem ve výši 25 % z ceny permanentky, maximálně do 300 Kč.

Oborová pojišťovna zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví podobné výše uvedené programy nenabízí, resp. přispívá jejím klientům na prevenci pomocí jiných aktivit (přinejmenším jsem na jejich internetových stránkách ani přímým dotazem nic podobného nenalezl).

Prostudujte si nyní již sami výše uvedené programy podrobněji, jistě by byla škoda jich nevyužít.

Vít Jakoubek, zdravotník jednoty

Hodnocení článku:

3pozn. 5 hvězdiček - nejlepší
0
0průměrné hodnoceni:
05
0
Počet hlasů 3

Diskuse k tomuto článku:

Přidejte diskusní příspěvek zde

Počet příspěvků 0.

zobrazeno: 1808 x