Články

TSUNAMI CUP v Dolních Beřkovicích se vydařil

TSUNAMI CUP v Dolních Beřkovicích se vydařil

Autor příspěvku: Doc. PhDr. Emil Vašíček, CSc.

Vložil: Milan Hybner dne: 17.07.2018 14:11:20

Fotogalerie

TSUNAMI CUP v Dolních Beřkovicích se vydařil.

 

Tělocvičná jednota Sokol Dolní Beřkovice spolu s realizačním týmem zorganizovala ve dnech 14. a 15. července ve sportovním areálu již 19. ročník TSUNAMI CUP v malé kopané. Tento ročník je organizován pod záštitou náměstka hejtmanky Středočeského kraje prof. Zdeňka Seidela, což je velmi významné pro takovouto sportovní činnost a účastníkům z jednotlivých okresů to přinese i určité povzbuzení pro organizování sportovní činnosti. Rovněž tuto podporu považujeme za velmi potřebnou k rozvoji sportovní činnosti a ocenění těch, kteří se na ní aktivně podílí.

 

19. ročník organizuje jako ředitel Miroslav Hrdý se svým kolektivem a můžeme konstatovat, že celková příprava a průběh turnaje byl velmi dobře zajištěn a nebyly zbytečné časové prostoje mezi jednotlivými zápasy. Tato dobrá organizace se projevila v dobrém chování všech hráčů a jednotlivých týmů zvlášť. Mimořádně si vážíme významných účastníků Šamponi z Chotěšova, kteří se pravidelně zúčastňují všech ročníků. Turnaje se zúčastnilo 14 mužstev a to především ze Středočeského kraje, Prahy a Ústí nad Labem. Samotná účast nasvědčuje tomu, že jednotlivé týmy si váží dobrého prostředí, které jim umožňuje možnost stanování a parkování ve sportovním areálu zdarma.

 

Turnaj byl zahájen dne 14.7. v 9:00 ředitelem turnaje a současným starostou obce Dolní Beřkovice Miroslavem Hrdým, který přivítal všechny hráče, diváky a poděkoval jim za účast a popřál jim dobré sportovní výkony a pohodu v obou turnajových dnech. Poté seznámil účastníky s hracím systémem a můžeme říci, že okamžitě začali fungovat rozhodčí a turnaj v plném proudu. Při jednotlivých utkáních jsme viděli obrovskou snahu vítězit jako například u hráčů z Dolních Beřkovic, Horních Počapel, Cítova a dalších. Bylo vidět, že některé týmy mají vynikající kombinační hru. U všech mužstev byla snaha dosáhnout co nejlepšího sportovního výsledku. Pozitivně hodnotíme i činnost rozhodčích, kteří trvali na tom, aby hra byla fair play a nedocházelo ke zbytečným a tvrdým zákrokům. Z těchto důvodů se domníváme, že i hráči pochopili, že je nutné hrát se vší energií, ale vyvarovat se nebezpečným zákrokům.

 

Velmi dobře hodnotíme i činnost restaurace slečny Bětky Kortanové, Rovněž i správce hřiště Horst Günzel se zasloužil s dalšími pracovníky o dobrou přípravu turnaje. Pořadatelská služba fungovala po celou dobu turnaje na dobré úrovni. První den turnaje byl zakončen zábavou, kde si všichni přítomní mohli zatancovat a zazpívat společně s hudbou.

 

Závěr turnaje můžeme hodnotit velmi příznivě, neboť se nevyskytly žádné problémy v průběhu konání celého turnaje. Ředitel turnaje spolu se starostou TJ Sokol Dolní Beřkovice provedli zhodnocení a ocenění nejlepších celků.

 

 

Pořadí turnaje:

 

  1. místo – Božkov Team
  2. místo – Morová Rána Praha
  3. místo – Sokol Dolní Beřkovice

 

Nejlepším střelcem turnaje byl Tomáš Prejsa.

Nejlepším brankařem turnaje byl Kamil Fiala.

Tato první 3 mužstva a nejlepší hráči obdrželi diplom, medaile, pohár a věcné ceny.

 

Dále byly odměněny staré gardy, kde 1. místo získalo Torpédo Dolní Beřkovice, 2. místo SK 1980 Praha, 3. místo FC Morová Rána.

 

 

Turnaj považujeme za velmi úspěšný a přínosný pro rozvoj sportovní činnosti. Závěr turnaje provedl ředitel turnaje a starosta obce Miroslav Hrdý a pozval všechny účastníky na 20. ročník  v roce 2019, ke 100. výročí založení TJ Sokol Dolní Beřkovice.

 

Doc. PhDr. Emil Vašíček, CSc.

 

Hodnocení článku:

1pozn. 5 hvězdiček - nejlepší
1
1průměrné hodnoceni:
04
0
Počet hlasů 3

Diskuse k tomuto článku:

Přidejte diskusní příspěvek zde

Počet příspěvků 0.

zobrazeno: 794 x