Články

Podzim je čas cyklokrosařů

Autor příspěvku: Pavel Mišoň

Vložil: Milan Hybner dne: 11.11.2018 13:47:13

Podzim je čas cyklokrosařů.

Padající listí a babí léto definitivně odválo veleúspěšnou bajkovou sezonu a nastal čas úzkých plášťů na cyklokrosových tratí. Pomalu, ale jistě se blížíme do poloviny českého poháru a naši závodníci nám stále dělají velkou radost.

Aneta Novotná zatím neotřesitelně vládne kategorii kadetek - vždyť ještě neodešla ze závodu poražena. Filip Jech po přestupu do kadetů se lepší závod od závodu. V posledním závodě v Jičíně si dojel pro bronz, historické osobní maximum v podobě první medaile z cyklokrosu v rámci Českého poháru. Dva mladí nováčkové David Svoboda a Denis Vašíček, kteří jezdí jen „občas“ na zkušenou a nebojí se postavit na start proti soupeřům o 4 roky starším, dojíždí s přehledem v polovině startovního pole. A ostatní nejmenovaní sice nedosahují na medaile, ale pohybují se většinou kolem desátého, maximálně dvacátého místa. A to na startu bývá 50-70 startujících.

A kdyby náhodou - tak 17.11.2018 se jede v Táboře Světový pohár v cyklokrosu. Na svěťákách se v ženách jezdí jen kategorie Elite. Přesto doufáme, že by se na start mohla postavit i juniorka Magdalena Mišoňová. Pro ní to bude velká výzva. Držte palce, ať už na místě nebo u přímého přenosu. 

Fotogalerie

Hodnocení článku:

0pozn. 5 hvězdiček - nejlepší
0
0průměrné hodnoceni:
0
0
Počet hlasů 0

Diskuse k tomuto článku:

Přidejte diskusní příspěvek zde

Počet příspěvků 0.

zobrazeno: 733 x