Články

Shrnutí víkendu 16.-17. 12. 2023 ve florbalovém klubu SKV z T.J. Sokol Praha Královské Vinohrady

Upoutávka na článek

Autor příspěvku: Ivo Antušek, editor časopisu Vzlet

Vložil: Ivo Antušek dne: 26.12.2023 23:31:56

Shrnutí víkendu 16.-17. 12. 2023 ve florbalovém klubu SKV z T.J. Sokol Praha Královské Vinohrady: Ladies ovládly Vánočňák, Black Angels porazily 4:3 Ladies uzavřely kalendářní rok 2023 domácím vítězstvím.

Ve šlágru 1. ligy porazili Black Angels v tradičním „Vánočňáku“ těsně 4:3. Dvěma góly se blýskla Natalie Vesecká. Úspěšný víkend za sebou mají také muži B a C, dorostenci a elévky.

Už se stala hezká tradice z toho, že poslední domácí zápas ženského áčka před Vánocemi znamená množství dobrot a teplého nápoje v hledišti. Necelých sto diváků navíc zhlédlo kvalitní florbalovou podívanou, ve které Ladies otočily duel s Black Angels. Přestože prohrávaly v průběhu zápasu 1:2, nakonec zvítězily 4:2. Dvěma góly k tomu přispěla Natalie Vesecká, dvě asistence nasbírala Kateřina Radostová. Výborný výkon předvedla brankářka Daniela Kreisingerová. „Jsem hlavně ráda, že jsme se prezentovali úplně jiným florbalem a hlavně přístupem než v minulém zápase se Startem. To mě potěšilo. Dobře to dopadlo, jsme šťastní a diváci jsou také šťastní,“ zhodnotila vítěznou rozlučku s kalendářním rokem zkušená gólmanka.

Stoprocentní byli o víkendu muži B a C. Céčko v sobotu dopoledne bojovalo o body do regionální ligy v Berouně. A v obou duelech se prezentovalo úspěšnou otočkou. Nejprve proti Prague Tigers (3:2) a následně proti do té doby vedoucí Dobříši. Celtics si tak upevnili pozici ve středu tabulky a na třetí příčku ztrácejí pouhé dva body, navíc mají oproti některým svým konkurentům zápasy k dobru. Vydařený víkend mužské složky SKV podpořilo béčko v Klatovech, které po rozpačité úvodní třetině nakonec zvrátilo střetnutí na svou stranu a vyhrálo vysoko 14:7. Čytřmi kanadskými body se zaskvělo hned pět hráčů - Dominik Záň, Matěj Špaček, Jan Švejda, Jan Svoboda a Vít Neuman. Béčko zůstává v divize B čtvrté.

Z mládežnických celků musíme na prvním místě zmínit dorostenci. Ti v 1. lize porazili Jičín a Náchod shodně 4:2. To znamená jediné. Svěřenci koučů Marka Paštiky a Josefa Němečka postupují do 1. koše, kde po Novém roce potkají špičkové týmy. Udržení ve 3. ligovém koši vybojovali starší žáci, postup do 2. koše přeboru mohli slavit po třech výhrách a jedné porážce starší žáci B. Třemi výhrami se prezentovaly šikovné elévky a jen těsně jim unikl postup do vyššího koše. Všem vinohradským týmům děkujeme za SKVělou reprezentaci v roce 2023 a přejeme hodně štěstí do roku nového.

Celý příspěvek s odkazy na celý článek a obrázek najdete na http://www.zpodlipneho.cz (nutno se posunout níže budou-li tam nové příspěvky)

Hodnocení článku:

0pozn. 5 hvězdiček - nejlepší
0
0průměrné hodnoceni:
0
0
Počet hlasů 0

Diskuse k tomuto článku:

Přidejte diskusní příspěvek zde

Počet příspěvků 0.

zobrazeno: 41 x