Články

Florbalové utkání Livesport Superligy 2023/2024 SKV vs. FBC Česká Lípa 18. 2. 2024 🥅

Upoutávka na článek

Autor příspěvku: Ivo Antušek, editor časopisu Vzlet

Vložil: Ivo Antušek dne: 19.02.2024 00:03:11

 

Florbalové utkání Livesport Superligy 2023/2024 SKV vs. FBC Česká Lípa 18. 2. 2024 🥅

Bratři Gärtnerové: Musíme zamakat, abychom pozici v tabulce udrželi.

I v aktuálním ročníku jsou bratři Gärtnerové hlavní útočnou silou Vinohrad. Daniel je v týmové produktivitě s 25 body druhý, Tomáš má o šest bodů méně a je čtvrtý. O víkendu se dvojčata vrhnou do další důležité superligové bitvy. Do Rieger arény dorazí Česká Lípa, tedy konkurent v boji o play off. Očekává se vyrovnaný duel.

Vinohradští nevstoupili do kalendářního roku 2024 dobře a prohráli pět zápasů v řadě. Především mrzí ztráty z duelů v Ostravě a v Pardubicích. „Jsem samozřejmě z těchto proher zklamaný, protože jsme na začátku sezony jako tým předvedli kvalitní výkony a získali cenné body, které jsem věřil, že nás dostanou do play off. Teď jsme si to sami udělali doopravdy složité a musíme hodně zamakat, abychom si pozici v tabulce udrželi,“ uvedl útočník Daniel Gärtner.

„Situaci v superligové tabulce vnímáme jako výzvu. Black Angels nás motivují k tvrdé práci a snaze dosáhnout co nejlepšího výsledku v dalších zápasech,“ dodal jeho bratr Tomáš. SKV ztrácí na devátou Lípu tři body, v případě výhry se tak na svého oponenta může dotáhnout. Z opačné strany na SKV dotírají Black Angels, kteří se po třech výhrách v řadě dostali na dostřel a na Vinohrady ztrácejí pouhé dva body. V nadcházejících kolech je ale čekají těžcí soupeři Sparta a Chodov.

Bratři Gärtnerové od začátku sezony střídali své parťáky, od určité chvíle ovšem začali pravidelně nastupovat s Matějem Horákem, který zakotvil na levém křídle této útočné formace. „Spolupráce s mistrem stoicismu, Icemanem, je skvělá. Navzájem se v lajně dobře doplňujeme a jsem rád, že máme možnost hrát spolu,“ popsal humorně souhru s Horákem Daniel Gärtner. Horák mnohdy působí nevýrazně, ale svým kolegům poskytuje útočný servis a jistí je.

Duel s Českou Lípou je na programu v neděli od 17 hodin. Českolipští nedávno zaskočili čerstvého vítěze Pohár mistrů Tatran, když v přestřelce vyhráli 8:7. To svědčí o jejich kvalitě. „Zápas s Lípou očekáváme s velkým odhodláním. Chci, abychom předvedli naši nejlepší hru a ukázali, čeho jsme schopni. Očekávám tvrdý souboj a velké nervy, ale věřím, že jsme připraveni a že dokážeme vyhrát. Fanoušci se mají na co těšit,“ řekl Tomáš Gärtner na závěr.

Kardiostimulátory zase jednou měly pernou šichtu. Protože tohle, to bylo pořádné drama. Silný nástup SKV, vedli jsme už 4:0, ale pak Lípa začala hodně mačkat. Postupně hosté dotahovali a v posledních vteřinách mohlo být ještě zle, ale nakonec to kluci zvládli - obětavě ublokovali všechno co šlo, a co ublokovat nešlo, to skončilo u Mikuláše Futschika.

Veledůležité 3 body tak zůstávají v Rieger aréně! Florbalisté SKV zvítězili nad FBC Česká Lípa 5:4.

Celý článek s odkazy na obrázky a odkud převzato najdete na http://www.zpodlipneho.cz (nutno se posunout níže budou-li tam nové příspěvky)

Hodnocení článku:

0pozn. 5 hvězdiček - nejlepší
0
0průměrné hodnoceni:
0
0
Počet hlasů 0

Diskuse k tomuto článku:

Přidejte diskusní příspěvek zde

Počet příspěvků 0.

zobrazeno: 70 x