Hodnocení a reakce na článek

Vaše jméno a kontakt:
Text:
Kontrolní otázka:
Jaký je součet jednotlivých číslic u čísla 341 ?

Články

Úpěchy Pardubických karatistů na Přeboru ČOS - Wakizaši Cup 2004

Autor příspěvku: Lucie Paulišová

Vložil: dne: 04.03.2004

Přebor ČOS – Sokol Nymburk – Wakizaši Cup 2004

Dne 28. února brzy ráno vyrazila skupinka karatistů z Pardubického oddílu do Nymburka (kouč: Pavel Trunec, bojovníci: Lucie Paulišová, Adam Knajbl, Lubomír Macek a Ladislav Němeček), kde se ve sportovní hale ZŠ Kostomlaty nad Labem konala Velká cena Nymburka.

Když jsme tam dorazili, čekalo na nás mnoho bojovníků. V tělocvičně se kupilo přes 240 závodníků, kteří přijeli hlavně vyhrát a získat nové zkušenosti.

Proběhly dvě soutěže – KATA a KUMITE. Závodníci, kteří se umístili na stupínku vítězství, byli oceněny diplomy a medailemi.

Na začátku celého turnaje byl nástup všech karatistů, které organizátor celé soutěže uvítal a seznámil s harmonogramem celého turnaje. Poté se začalo s první částí turnaje – cvičením Kata (formy). Této soutěže se naši bojovníci neúčastnili. Po vyhlášení vítězů v soutěži kata, jsme se začali rozcvičovat a psychicky připravovat na druhou část turnaje – kumite (sportovní boj). Bojovalo se podle platných pravidel WKF. Časový limit boje byl upraven na 2 minuty. Tím, že se sjelo mnoho závodníků z různých koutů naší republiky, jsme museli dlouho čekat na kategorie, ve kterých jsme bojovali. Kategorie byly rozlišeny podle věku a váhy. Dle velkého zájmu bojovníků byla možnost si zabojovat ve více kategoriích (např. BRH – bez rozdílu hmotnosti). Díky dobré fyzické kondici a dobré atmosféře diváků se naši bojovníci umístili takto:

Jméno Kategorie Umístění

Lucie Paulišová Juniorky do 53 kg 2. místo

Lubomír Macek Junioři do 70 kg, Muži do 70 kg 2. místo a 3. místo

Adam Knajbl Junioři do 80 kg 3. místo

Ladislav Němeček Muži nad 80 kg 3. místo

Součástí turnaje byla i kategorie týmů, kde jsme měli také zastoupení Pardubického oddílu. Tým zastupovali: Ladislav Němeček, Lubomír Macek a Adam Knajbl, kteří v plném nasazení vybojovali 3. místo. Po vyhlášení výsledků kumite byli vyhlášeny i nejlepší týmy celého turnaje.

Všechny cíle, které byly pro tento turnaj vytyčeny jsme splnili nad očekávání dobře. S pocitem úspěchu jsme se vraceli zpět domů. Už se těšíme na příští ročník tohoto turnaje a budeme se pilně připravovat, abychom uspěli ještě lépe než v letošním roce.

S pozdravem Lucie Paulišová

Hodnocení článku:

0pozn. 5 hvězdiček - nejlepší
0
0průměrné hodnoceni:
0
0
Počet hlasů 0

Diskuse k tomuto článku:

Přidejte diskusní příspěvek zde

Počet příspěvků 0.