Hodnocení a reakce na článek

Vaše jméno a kontakt:
Text:
Kontrolní otázka:
Jaký je součet jednotlivých číslic u čísla 284 ?

Články

Hledá se autor/-ka Bubliny !!!

Kdo to ví - odpoví ...

Autor příspěvku: Milan Sobota

Vložil: dne: 01.04.2004

Vážená sokolská veřejnosti,

nejedná se o vtip ani o žádnou soutěž, skutečně žádáme o pomoc při indentifikaci autorství následující dětské říkanky, hojně využívané při cvičení rodičů s dětmi.

"Přišla velká novina, nafoukla se bublina.

Bublina se nafukuje, letí, letí, poletuje.

Až přiletí nad náš dům, pak udělá prásk a bum !"

Pokud jste se s uvedeným textem setkali nebo máte nějakou stopu odkud přišel, prosím o sdělení Vašeho zdroje, pokud možno i s datem jeho prvního výskytu ve Vašem okolí.

Děkuji

Milan Sobota

milan.sobota@cvik.cz

Hodnocení článku:

0pozn. 5 hvězdiček - nejlepší
0
1průměrné hodnoceni:
03
0
Počet hlasů 1

Diskuse k tomuto článku:

Přidejte diskusní příspěvek zde

05.04.2004 , Jirka
Ahoj Milane,setkal jsem se s jinou bublinou a autorem je nejspíš Jan Vodňanský, ale taky to nevíme jistě. Pro upřesnění - naučila nás ji Mirka Vydrová a je skvělá pro cvičení ve dramaťáku.NazdarA tady je ta naše:Byla jedna bublinabublila se bublilaa jak rostla místo jídlapolykala vodu z mýdlaprsk..a praskla.To má za to,že mě ani nenabídla.

07.04.2004 , Milan Sobota
Děkuji za informaci,bohužel mi moc nepomůže. Nehledám nějakou básničku o bublině, tahle je sice krásná ale já potřebuju autora té, kterou jsem tady uvedl. Jedná se o souhlas s použitím a případně o autorský honorář.S úctouM.S.

08.04.2004 , Darina Tvrdikova, darcat@centrum.cz
Ahoj Milane,je nutné mít souhlas od autora k něčemu, co si cvičitelé už úplně překopali? Mam pocit, že nikdo neví, jak vypadal původní text, tudíž ani to, čehož hledáš autora. Nebo si jsi jistý tím, že to, co jsi napsal ty, je originál? Jinak já tuto básničku znám asi 6 let od nás z Lužin.Přeji krasny den.Darca

08.04.2004 , Milan Sobota
Nevím jëstli je to originál, ale nerad byh aby někde existovala osoba, která na tom má autorský podíl a nebylo s ní o tom jednáno. To se mi zdá neseriózní. Typický alibismus Ne, opravdu si myslím, že autorská práva je třeba dodržovat, zvlášť tam, kde tě autor nebere sprostě na hůl.M.

13.04.2004 , václav rýpal , vaclav.ry@seznam.cz
Vážení, vaše starosti bych chtěl mít. Platíte za každou písničku a říkanku, kterou užíváte ve cvičení? Sokol, tak jako každá sportovní organizace v ČR má smlouvu s Ochranným svazem autorů (OSA), a platí jí nekolik miliónů ročně za to, že využíváme díla , chráněná autorským zákonem ve cvičení. Ti se následně s autory vyrovnávají. Jinak by si kupříkladu děvčata k aerobiku musela zpívat. Víme, jaké poměry v OSA-ém panují, ale který funkcionář ve vaší jednotě sleduje využití děl, ověřuje, zda je autor zastupovaný OSA-ou, koresponduje s nezastupovanými autory a zasílá jim tantiemy? Absolutní spravedlnost neexistuje a právě ve jménu absolutní spravedlnosti se páší ta největší zvěrstva na světě. Snad chcete říkanku využít komerčně, ale to musíte ve svém příspěvku uvést, jinak je evidentní, že obíráte lidi o čas, který tráví hledáním této informace a navíc si děláte z lidí prdel, ze sokolů zvlášť. Nazdar!

15.04.2004 , Milan Sobota
Pane Rýpale, (nevím zda se tak opravdu jmenujete, leč jiného oslovení nemám)jak jsem již uvedl ve své poměrně slušně formulované žádosti, nejedná se o legraci. Nejedná se ani o využití této říkanky ve cvičebních hodinách, uvedená říkanka by měla tvořit doprovod ke skladbě na příštím Všesokolském sletu. I to důvtipnější jedinci mohli pochopit z původního textu. Konkrétně spolu s verši Františka Hrubína bude doprovázet skladbu rodičů a dětí.Proto bychom rádi uvedli dotyčnou osobu jako spoloautora textů. O textech a hudbě jednáme přímo s autory, tzn. že skvělé sdružení na ochranu autorů přijde pravděpodobně zkrátka.Jak z tónu vašeho příspěvku poměrně jasně vyplývá, vy osobně jste pátráním po autorovi o žádný čas nepřišel, tudíž pláčete na špatném hrobě.M.S.

Počet příspěvků 6.