Hodnocení a reakce na článek

Vaše jméno a kontakt:
Text:
Kontrolní otázka:
Jaký je součet jednotlivých číslic u čísla 255 ?

Články

Letní tábor Sklené 2004

Autor příspěvku: Jana Bednaříková

Vložil: dne: 09.09.2004

LETNÍ TÁBOR SKLENÉ 2004

Jako každoročně, i letošní léto využili zlínští sokolové ke konání letního tábora. Tábor se konal od 13. srpna do 22. srpna a místem pobytu byla malá obec Sklené s turistickou základnou DDM. Zahájení tábora bylo 13. srpna, a tak téma pro tábor bylo předem jasné. Olympijské hry v sokolském duchu. Tábora se zúčastnilo 43 dětí ve věku 9 – 15 let, kteří byli rozděleni do pěti družstev, podle světadílů. O chod celého tábora se staralo 7 vedoucích, 2 praktikanti. Nad vším bděla naše zdravotnice a o plné žaludky a úsměvy na tváři se staraly 2 zdatné síly v kuchyni a jedna zásobovací osoba.

Táborníci svedli souboje v 10 tradičních ale i netradičních disciplínách. Nasazení sportovců bylo velmi vysoké a často se dalo přirovnat k profesionálům. Často se jednalo o tvrdé souboje, ale vše bylo v rámci fair – play, a tak naše zdravuška mohla konstatovat, že se vše obešlo bez větších zranění a všichni olympionici dokončili svá klání.

I když to byl sportovně založený tábor, nemohli jsme opomenout okolí Žďárských vrchů. Dva výlety, které jsme podnikli, měly odpočinkový ráz, ale zároveň sloužily jako poznávací. Vysočina je plná míst, které určitě stojí za zhlédnutí. A je pozitivní, pokud dětí ví něco o okolí místa, kde tráví část svých prázdnin.

Olympiáda se vydařila. Měla své vítěze i poražené. Ale to hlavní bylo, že zvítězilo heslo „není důležité vyhrát, ale zúčastnit se“. Protože člověk se musí naučit v životě i přijímat porážky.

Hodnocení článku:

0pozn. 5 hvězdiček - nejlepší
0
0průměrné hodnoceni:
0
0
Počet hlasů 0

Diskuse k tomuto článku:

Přidejte diskusní příspěvek zde

09.09.2004 , Miroslav Skořepa, Sokol Litvínov Lom. mskorepa@karneval,cz

09.09.2004 , Miroslav Skořepa, Sokol Litvínov Lom. mskorepa@karneval,cz
Moc mě těší, že se staráte o děti a že vůbec takovéto akce púodnikáte. Je to dobrá propagace Sokola. Jenom si dejte ještě pozor na gramatiku. Nebyli tam ti děti, ale ty děti.

10.09.2004 , Milan Sobota, sobotak@seznam.cz
Nic ve zlém, ale ono takové "púodnikání" je s gramaťykou taky trochu na štýru ... M.S.

Počet příspěvků 3.