Hodnocení a reakce na článek

Vaše jméno a kontakt:
Text:
Kontrolní otázka:
Jaký je součet jednotlivých číslic u čísla 339 ?

Články

Tábor zupy Jestedske

Autor příspěvku: Tomas Hon

Vložil: dne: 28.10.2004

Každý cvičební rok vrcholil v župě Ještědské dvoutýdenním táborem, který pořádal pro všechny děti a cvičitele župy sokol Liberec 1 pod vedením Jariny Žitné.

Vzhledem k neshodám v župě a se minulý rok tábor neuskutečnil a proto se pár nadšenců rozhodlo uskutečnit tento rok tábor nikoliv pod hlavičkou jednoty,ale župy….A povedlo se.

Tábora čar a kouzel,jak zněl jeho oficielní název se zúčastnilo 28 dětí ve věku od 7 do 12 let.

Společnost jim dělaly 4 vedoucí a dvě sestry kuchařky. Malý tábor,pravda, ale vzhledem k tomu,že jsme jeho pořádání absolvovali poprvé,bohatě nám to stačilo.

Místo jsme získali od skautů a to vskutku unikátní – Borek pod Troskami, 3,5 km od hradu Trosky, jen několik metrů od rybníku Hrudka na samém kraji CHKO Český Ráj. A myslím že za sebe i za děti mohu říci,že jsme se tam cítili opravdu jako v ráji.

Kromě celotáborové hry ve stylu Harryho Pottera ,při které jsme si zahráli například slavný Fanfrpál, absolvovali děcka i několik výletů, k nimž okolní krajina opravdu vybízela, noční hru a samozřejmostí byli i noční hlídky,což bylo pro některé opravdu velké sousto. Přál bych každému mít možnost zasmát se tak jako mi vedoucí když jsme našli hlídku dvou devítiletých holčin půl hodiny po půlnoci hezky pochrupovat u ohně,vezmi si tábor kdo chtěj a už méně bych vám přál nevyspat se každou noc tak jako já,protože mi děcka lezly do stanu a budili mě pokaždé když venku zadupal ježek.No a když jednou zahoukal v lese srnec,byl vzhůru celý tábor.

Díky ale patří všem těm,co mi umožnily prožít si o prázdninách ty dva nádherné týdny.

Děkuji moc Dáše Bělinové za perfektní celotáborovku, Milanu Štrynclovi za super organizaci technických záležitostí, Hance Sedmidubské za bezchybnou zdravotní péči a taky našim dvou kuchařinkám Vlastě a Marii díky nimž jsem zase pár kilo přibral.

Ale aby to neznělo jako ouplně dokonalá akce,musím přiznat že ne vše bylo tak úplně stoprocentní,udělali jsme spousty kopanců a větších či menších chyb. Byla to ale naše prvotina a já věřím,že na tom příštím táboře už to budeme mít „opravdu vychytaný“ :-)).

Tomáš Hon

Hodnocení článku:

2pozn. 5 hvězdiček - nejlepší
0
0průměrné hodnoceni:
05
0
Počet hlasů 2

Diskuse k tomuto článku:

Přidejte diskusní příspěvek zde

06.08.2006 21:11:16, lucka mikulikova:e-mail:miku.lucie@seznam.cz
cau muzu se zeptat na e-mail tomase hona?ja totiz hledam jednoho kluka ,ktery se jmenuje taky tomas hon.kolik ti je?mas sestru veroniku??

Počet příspěvků 1.