Hodnocení a reakce na článek

Vaše jméno a kontakt:
Text:
Kontrolní otázka:
Jaký je součet jednotlivých číslic u čísla 240 ?

Články

Z JIŽNÍCH ČECH AŽ NA KONEC SVĚTA

Autor příspěvku: Dušan Petráš

Vložil: Dušan Petráš dne: 15.06.2009 22:23:12

2. ZAHRANIČNÍ ETAPA NORIMBERK – BAD WIMPFEN

Ve dnech od 25.4. 2009 do 6.5.2009 se předseda oddílu turistiky TJ.SOKOL DUCHCOV a člen komise turistiky ČOS, Dušan Petráš, jako člen oficiální delegace Klubu českých turistů, zúčastnil Putování Z JIŽNÍCH ČECH AŽ NA KONEC SVĚTA, pod vedením prezidenta Asociace evropských turistických klubů ing. Jana Havelky, které bylo doprovodnou akcí předsednictví ČR v Evropské unii.

Toto putování je opakováním cesty vyslance českého krále Jiřího z Poděbrad, který vyslal v 15. století mírové poselstvo pod vedením Lva z Rožmitálu, které šlo z Blatné na nejzápadnější bod Evropy, na mys Finistere ve Španělsku.


 

V sobotu 25.4.2009 v dopoledních hodinách, byl odjezd z Prahy přes Plzeň do Norimberka. V Norimberku jsme měli oficiální přijetí naší delegace na radnici města Norimberk a to za účasti poslanců spolkového sněmu. Poté následovala účast na divadelním představení, které se konalo před evangelicko-luteránským kostelem sv. Sebalda. V neděli následovala prohlídka historického centra Norimberka a to hlavně hradeb a císařského hradu za účasti televizních reportérů České televize.


 

Od pondělí 27.4.2009 do úterý 5.5.2009 následovaly pěší etapy o průměrné délce 20 km, během nichž bylo minimálně jedno oficiální přijetí na radnici denně. Večer bylo také často setkání s místním turistickým klubem. Takto jsme navštílili Rosstal, Heillsbronn, Ansbach, Feuchtwangen, Crailsheim, Vellberg, Schwäbisch Hall, Walldenburg, Öhringen , Neuenstadt am Kocher, Bad Friedrichshall a Bad Wimpfen. Nádherné bylo slavnostní přivítání při překročení zemských hranic mezi Bavorskem a Bádensko-Würtenberskem, kde nás přivítali zástupci státní správy a obce slavnostním přípitkem a hudbou. Poté následovaly rozhovory pro místní televizi a noviny. Rozhovory s novináři byly ale naším denním údělem. Posledním naším oficiálním přijetím bylo přijetí ve starobylém městě Bad Wimpfen, odkud jsme po prohlídce města zamířili mikrobusem zpět do České republiky.


 

Články a fotky z této zahraniční etapy i z dalších etap je možné si prohlédnou na internetové adrese http://www.mission2009.eu a na webu ČESKÉ TELEVIZE pořad V čele Evropy

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/209452801290010-v-cele-evropy

Zde si je možné prohlédnout reportáž o našem přijetí na radnici v Norimberku a prohlídce města.


 

Hodnocení článku:

0pozn. 5 hvězdiček - nejlepší
0
0průměrné hodnoceni:
0
0
Počet hlasů 0

Diskuse k tomuto článku:

Přidejte diskusní příspěvek zde

Počet příspěvků 0.