Hodnocení a reakce na článek

Vaše jméno a kontakt:
Text:
Kontrolní otázka:
Jaký je součet jednotlivých číslic u čísla 320 ?

Hledání ztraceného jara - SOKOL Nové Dvory

1.vycházka 2009

Autor příspěvku: Lenka Kratochvílová

Vložil: Petr Mikysek dne: 06.01.2010 09:25:59

SOKOL Nové Dvory-1.vycházka 2009-Hledání ztraceného jara - 28.3.2009

Letos si jaro dávala opravdu načas, tak jsme se ho vydali hledat.

Naše cesta vedla kolem vyschlého Kovářského rybníka, ale pro nás to byl rybníček Brčálníček, kterému hastrmánek Julínek nedopatřením vytáhl špunt ze dna a nemůže ho najít, dále kolem říčky Klejnárky, která pramení u obce Dobrovítov jako Jánský potok a teprve od obce Chedrbí je označována jako Klejnárka. Její tok měří 40km a u Starého Kolína se vlévá do Labe.

Prodírali jsme se i houštím, hledali u rozpadlého mostu,po kterém jezdil vláček kolejáček a vozil řepu z Kutné Hory hl.n.do Nových Dvorů-Ovčáry do cukrovaru a cukr zpátky, ale jaro nikde. Až nám z toho vyhládlo. Na zpáteční cestě jsme počítali zajíce, kdo najde nějakou rozkvetlou květenu, hráli hry a jaro pořád nikde. Až úplně na závěr jsme ve starém pařezu u Klejnarky našli v krabici zprávu, že se jaro neztratilo, má nás rádo a brzy přijde a také nám tam nechalo malé čokoládové berušky, jako že to myslí vážně. A hastrmánek Julínek tam nechal dětem knížečku, že nemá čas hledat špunt,protože musí svítit v semaforu na zelenou, aby všichni věděli, kdy bezpečně přecházet.

Vycházka v počtu 11 dospěláků a 9 dětí se vydařila, sluníčko se přece trošku ukázalo, větřík si foukal trochu ledově, natěšené foto před a spokojené foto po je toho důkazem.

Fotky 6x

 

Hodnocení článku:

1pozn. 5 hvězdiček - nejlepší
0
0průměrné hodnoceni:
05
0
Počet hlasů 1

Diskuse k tomuto článku:

Přidejte diskusní příspěvek zde

Počet příspěvků 0.