Hodnocení a reakce na článek

Vaše jméno a kontakt:
Text:
Kontrolní otázka:
Jaký je součet jednotlivých číslic u čísla 430 ?

Články

Návrat šampiona z Mělníka

Štefan Zvada opět boduje

Autor příspěvku: Bohuslav Bubník

Vložil: Petr Mikysek dne: 29.05.2013 11:21:49

Rekordní Zvadův návrat.

 

V sobotu 2. února se v Praze Řepích uskutečnilo mistrovství oblasti v silovém trojboji. Po dvouleté přestávce způsobené zraněním z mistrovství světa startoval i závodník ze Sokola na Mělníce Štefan Zvada.  Šlo vlastně o zkoušku v jaké formě je a zda má šanci na návrat do státní reprezentace masters.

 

Závody byly vypsány open, bez rozdílu věku. Štefan od letošního roku , kdy mu bude 60 let patří již do kategorie M3. S hmotností 102,4 kg startoval v nabité kategorii do 105 kg – 10 závodníků. Celkem na mistrovství startovalo 40 trojbojařů.

 

V dřepu začal na 205 kg, které zvládl s velkou rezervou. Na další pokus si nechal naložit  o 10 kg víc a při pokusu se ozvala zraněná noha a pokus musel přerušit. Při třetím pokusu, kdy bylo opět 215 kg, si dal pozor, činku zvládl s rezervou a vytvořil nový rekord ČR v kategorii M3. V benchpressu pokořil 155 kg, což je též nový rekord ČR v M3. Ve třetí disciplině pozvedu začal Zvada na 200 kg které zvládl s přehledem. Další pokus kdy bylo na čince 210 kg  bylo opět bez problémů . Na třetí pokus jsme nechali na činku naložit 230 kg, což by v součtu všech disciplin znamenalo získání nejvyšší výkonnostní třídy Elite.  Pokus na této váze byl úspěšný a celkových 600 kg znamenalo další rekord ČR v trojboji M3.

 

Po návratu na závodní podium byl Štefan Zvada spokojen a vyzkoušel si, kde je možno ještě nějaký kilogram přidat. Tento výkon by v loňském roce znamenal zisk medaile na ME i MS.

Mělnický veterán se vrátil do závodního pole se třemi novými rekordy České republiky v kategorii M3 a ve svém věku se může rovnat s daleko mladšími závodníky.

 

                                                                                  Bohuslav Bubník

Hodnocení článku:

0pozn. 5 hvězdiček - nejlepší
0
0průměrné hodnoceni:
0
0
Počet hlasů 0

Diskuse k tomuto článku:

Přidejte diskusní příspěvek zde

Počet příspěvků 0.