Hodnocení a reakce na článek

Vaše jméno a kontakt:
Text:
Kontrolní otázka:
Jaký je součet jednotlivých číslic u čísla 180 ?

Články

Hudba, třpyt a fantazie – Tanec stmeluje

Rozkvetlé jaro v Lysé rozproudila temperamentní hudba samby i vytříbená lehkost valčíku aneb taneční soutěž nejen pro skalní fajnšmekry.

Autor příspěvku: Veronika Šefl

Vložil: Milan Hybner dne: 24.04.2019 16:39:43

Fotogalerie

Patrně se ptáte, co se dělo tak zajímavého a v Lysé? Jako každé jaro i letos se dne 6. 4. 2019 konala mezinárodní soutěž v latinskoamerických a standardních tancích. Celodenní akce se zúčastnilo  351 párů z celé ČR i zahraničí. Na Výstavišti v Lysé bylo možné obdivovat krokové variace a smysl pro rytmus od těch nejmenších tanečníků až po plnoletou mládež. A kdo to celé organizoval?

TJ Sokol Lysá nad Labem – oddíl sportovního tance 

Pod vedením trenérů a tanečních mistrů Lucie a Mathiase naše domácí páry slavily nevídaný sukces. A mají se opravdu čím chlubit. No považte 6 zlatých medailí, 6 stříbrných, 5 bronzových a 4 bramborové. Ještě jednou dodatečný aplaus pro 21 úspěchů z domácího klubu. 

Je neskutečným počinem, že i Lysá se může pochlubit touto prestižní akcí, která stmeluje děti, rodiče, a přátele tanečního klubu. Tanec není jen o hudbě a učení se kroků s vidinou uplatnění se na plese – což známe každý z tanečních.

 Tanec má i jiný rozměr, pokud jej vnímáte srdcem

Děti se učí naslouchat hudbě a vnímat temperament rytmu, osvojí si základy společenského chování, umí komunikovat s ostatními v kolektivu a nebojí se vlastní sebeprezentace. Týmový duch během soutěže působí ze všech stran. Kde jinde najdete nadšení a hlasité povzbuzování svých týmových kolegů i to je prestiž lyského tanečního klubu. 

Každý je v týmu bez ohledu na výkon

Není to zadarmo. Důležitá je i sebekázeň a chuť překročit hranice vlastní vůle, ale to není na škodu.  Prostě skvělá průprava do běžného života. 

A odměnou není stát za každou cenu na piedestale s medailí na krku. Odměnou je jiskření v očích dětí, že mohou předvést to co umí a ta medaile je vlastně jen přidaná hodnota.

Je skvělé, že tato každoroční akce je podporována městem Lysá nad Labem a že i letos zástupci města si našli v sobotu čas a podpořili malé i velké tanečníky. Místostarostka Romana Fischerová a místostarosta Jiří Havelka blahopřáli vítězným párům spolu se sponzory a zástupci Sokola Petrou Jůzovou a Jaroslavem Denemarkem. 

Poděkování

Velké díky zaslouženě patří také organizačnímu týmu celé akce, Iloně a Danovi Malinovským, dále rodičům domácích tanečníků a jejich nadšení, nejen při stavbě tanečního parketu. Nelze opomenout podporu skvělých sponzorů, jak z řad místních subjektů, tak i z cizích měst a krajů. I podpora obecenstva, která dokreslovala fajn atmosféru, byla sladkou třešničkou na dortu.

A všichni dohromady sestavili velké puzzle, jehož výsledkem byl den plný radosti, nadšení a hrdosti, že i my v Lysé to prostě umíme.

Hodnocení článku:

1pozn. 5 hvězdiček - nejlepší
0
0průměrné hodnoceni:
05
0
Počet hlasů 1

Diskuse k tomuto článku:

Přidejte diskusní příspěvek zde

Počet příspěvků 0.