Hodnocení a reakce na článek

Vaše jméno a kontakt:
Text:
Kontrolní otázka:
Jaký je součet jednotlivých číslic u čísla 348 ?

Články

Ples ke 150. výročí založení Sokola Vršovice 1. 2. 2020

Autor příspěvku: Anna Jagošová, vzdělavatelka T.J. Sokol Praha Vršo

Vložil: Ivo Antušek dne: 26.02.2020 20:48:18

Jak se plesalo ve Vršovicích

Zhruba v září roku 2019 jsme začali koketovat s myšlenkou uspořádat ples. Akce tohoto druhu u nás dlouho neproběhla. Jen někteří pamětníci vzpomněli, že plesy se ve Vršovicích nedělají od té doby, co se judisti nepohodli s šachisty (anebo opačně) a došlo na zápas řeckořímský (kterýžto jsme v jednotě do té doby nepěstovali). A tak bylo třeba najít několik statečných, kteří na sebe vezmou zodpovědnost plánování a dobrovolně si přivodí noční můry, že se sokolovna nezaplní, potřebné finance neseženou anebo zasáhne vyšší moc a objekt se vytopí, případně lehne popelem. Nic takového se nestalo, ale i tak to byl perný podzim pro trojici dobrovolníků ve složení Jarda Banszel (vršovický předseda odboru sportu a judista – byl vybrán i z bezpečnostních důvodů, jeho svěřenci nastoupili jako vyhazovači), Vítek Konečný (nejvyšší hlava provozu a házenkář – vidí do všeho v sokolovně, a proto se taky nejvíc děsil – zná všechny naše bratry kostlivce ve všech skříních) a já (všeobecně populární mladá a ne příliš rozumná, abychom to opsali, že, sestra vzdělavatelka v zácviku).

V polovině ledna už jsme věděli, že se dobré dílo podařilo, a tak se v sobotu 1. 2. 2020 ve Vršovicích uskutečnil Ples ke 150. výročí založení Sokola Vršovice. Lístky se prodaly skoro do posledního a sokolovna se zaplnila až po strop. O úžasnou atmosféru a klasické plesové hity provedené naprosto precizně se postaral BigBand Evropská pod taktovkou Pepy Popelky. Pro fanoušky rockové klasiky vystoupila kapela Svačina se Zdeňkem Vitvarem z oddílu šachy. V horních patrech vyhrávala Cimbálová muzika Trnka, která měla také davy příznivců. Zlatým hřebem večera bylo předání pamětní stuhy ČOS na prapor naší jednoty. Srdečné díky patří všem bratrům ze Sokolské stráže, kteří se podíleli na slavnostním nástupu a díky kterým bylo předání stuhy vrcholnou společenskou událostí. Během večera vystoupily také členky sportovní všestrannosti se svou skladbou, před půlnocí byl k vidění kankán a nechyběla ani bohatá tombola. Ples se nadmíru vydařil. Z úsměvů na tvářích všech, kteří zavítali do Vršovic, bylo vidět, že se dobře baví.

Závěrem se sluší poděkovat: Vítkovi Konečnému a Jardovi Banszelovi, kteří ochotně přijali nápad za svůj a ochotně plesali už od září, Katce Machů a Karolíně Stařecké, které byly skvělými moderátorkami plesu, cvičenkám vršovické SV za krásné vystoupení, mým spolutanečnicím Hance Otáhalové a Kačce Vajglové za předpůlnoční kankán, bratrům ze Sokolské stráže za skvělé zahájení a trpělivost s mou nervózní maličkostí a nesokolovi Miloši Tancibudkovi a Ateliéru 13 za skvělou sokolskou grafiku!

Plesům a šibřinkám zdar!

Anna Jagošová, vzdělavatelka T.J. Sokol Praha Vršovice

Odkaz na fotky a dvě videa je zde: https://ivooa.rajce.idnes.cz/01.02.2020_-_Ples_ke_150._vyroci_T.J._Sokol_Praha_Vrsovice/

nebo zde: https://www.rajce.net/a16640252

Hodnocení článku:

0pozn. 5 hvězdiček - nejlepší
0
0průměrné hodnoceni:
0
0
Počet hlasů 0

Diskuse k tomuto článku:

Přidejte diskusní příspěvek zde

Počet příspěvků 0.